Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwitserse verdediger moet gat in Sittardse defensie dichten

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 8:54

De Zwitserse testspeler Martin Angha (25) is concreet in beeld om de verdediging van Fortuna Sittard te versterken. Hij wordt niet gezien als extraatje.

Technisch manager Sjoerd Ars laat weten dat Angha de potentiële nieuwe centrale verdediger is. De club is al maanden op zoek naar een nieuwe leider in de defensie.

Verdedigende puzzel
Wessel Dammers (24) viel in de winterstop uit met een zware blessure en sindsdien is de Sittardse achterhoede zoekende. Calvin Mac-Intosch, Mahamadou Dembélé en Anthony Syhre werden nog diezelfde winter gehaald, maar zijn alweer vertrokken. Ook deze zomer werden er met Grégoire Amiot en Patrik Raitanen twee mandekkers gehaald, maar zij zijn binnengehengeld met het oog op de toekomst of voor de breedte.

Stevige blessure
Angha ligt nog één jaar vast bij het Zwitserse FC Sion, maar heeft van zijn werkgever de mogelijkheid gekregen voorlopig in Sittard mee te trainen. Mochten beide partijen elkaar vinden, dan heeft Fortuna Sittard eindelijk de gewenste ervaren verdediger binnen. Angha speelde in de jeugd van de topclubs FC Zürich (Zwitserland) en Arsenal (Engeland), kwam namens die laatste club zelfs uit in de Champions League, en kwam uit op het hoogste niveau van Duitsland en Zwitserland. Afgelopen voetbaljaargang kwam hij amper in actie, vanwege een stevige meniscusblessure.

Geen succes
Tot dusver zat het de club niet mee in de jacht naar versterking. De Nederlandse verdediger Justin Hoogma (21) en Jurgen Mattheij (28) kozen voor een avontuur bij respectievelijk FC Utrecht en Sparta Rotterdam, terwijl Joost van Aken (25) naar VfL Osnabrück​ verkaste. José Rodríguez​ (24), een Spaanse middenvelder die ook als verdediger uit de voeten kan, liet Fortuna Sittard op het laatste moment zitten. Club en speler waren rond, maar hij koos op het laatste moment toch voor Málaga.

Oude bekende
Overigens is Angha niet de enige verdediger die de komende tijd meetraint bij Fortuna Sittard. Ook Kai Heerings (29) heeft zich weer gemeld op het trainingsveld. Dat moet worden gezien als vriendendienst. "Kai heeft gevraagd om zijn conditie tot het einde van de transferperiode bij ons op peil te houden", zegt Ars. "Daar hebben we mee ingestemd, gezien zijn inbreng en persoonlijkheid de afgelopen jaren."

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen