Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwitserse Nederlander Gelmi nu definitief VVV'er

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2020 - 18:41

VVV-Venlo heeft Roy Gelmi overgenomen van het Zwitserse FC Thun. De verdediger speelde al op huurbasis in Venlo.

De verdediger, die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, werd afgelopen seizoenshelft al door VVV-Venlo gehuurd van het Zwitserse FC Thun. Gelmi tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog één extra seizoen. “Mijn kennismaking met de club was heel prettig," zo vertelt Gelmi op de website van de club. "Ik kwam natuurlijk op de laatste dag van de transfermarkt in de winterstop binnen in een periode dat de ploeg zeer goed draaide. Gelukkig heb ik daar uiteindelijk ook mijn steentje aan bij kunnen dragen en hebben we met z’n allen voor een topprestatie gezorgd door ons te handhaven."

Ervaring
De 25-jarige centrale verdediger doorliep diverse jeugdelftallen van de Zwitserse topclub St. Gallen en maakte daar enkele seizoenen deel uit van de selectie. Hij verliet de club voorafgaand aan het seizoen 2017-2018 voor FC Thun. Het huidige seizoen, dat inmiddels is afgebroken, kon hij voor de winterstop nog rekenen op een basisplek in de hoofdmacht. Hij kwam met FC Thun uit in de Europa League en speelde 15 competitiewedstrijden voor de Zwitsers. In Venlo kwam hij in de door de corona-crisis verkorte tweede helft van het seizoen slechts drie keer in actie. Maar technisch manager Stan Valckx zag in die korte tijd de meerwaarde van Gelmi: “Roy heeft, in de korte periode dat hij aan onze club verbonden is, laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn in de laatste linie. Hij staat zijn mannetje, is lang en sterk met het hoofd, maar desondanks ook snel en wendbaar."

Selectie
Met de definitieve komst van Roy Gelmi krijgt de selectie van VVV-Venlo steeds meer vorm. Eerder werden ook de aanvallers Guus Hupperts en Jafar Arias vastgelegd, net als verdediger Lukas Schmitz. Ook verdediger Christian Kum heeft zijn contract bij de ploeg van trainer Hans de Koning.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen