Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwitserse Nederlander Gelmi nu definitief VVV'er

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2020 - 18:41

VVV-Venlo heeft Roy Gelmi overgenomen van het Zwitserse FC Thun. De verdediger speelde al op huurbasis in Venlo.

De verdediger, die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, werd afgelopen seizoenshelft al door VVV-Venlo gehuurd van het Zwitserse FC Thun. Gelmi tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog één extra seizoen. “Mijn kennismaking met de club was heel prettig," zo vertelt Gelmi op de website van de club. "Ik kwam natuurlijk op de laatste dag van de transfermarkt in de winterstop binnen in een periode dat de ploeg zeer goed draaide. Gelukkig heb ik daar uiteindelijk ook mijn steentje aan bij kunnen dragen en hebben we met z’n allen voor een topprestatie gezorgd door ons te handhaven."

Ervaring
De 25-jarige centrale verdediger doorliep diverse jeugdelftallen van de Zwitserse topclub St. Gallen en maakte daar enkele seizoenen deel uit van de selectie. Hij verliet de club voorafgaand aan het seizoen 2017-2018 voor FC Thun. Het huidige seizoen, dat inmiddels is afgebroken, kon hij voor de winterstop nog rekenen op een basisplek in de hoofdmacht. Hij kwam met FC Thun uit in de Europa League en speelde 15 competitiewedstrijden voor de Zwitsers. In Venlo kwam hij in de door de corona-crisis verkorte tweede helft van het seizoen slechts drie keer in actie. Maar technisch manager Stan Valckx zag in die korte tijd de meerwaarde van Gelmi: “Roy heeft, in de korte periode dat hij aan onze club verbonden is, laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn in de laatste linie. Hij staat zijn mannetje, is lang en sterk met het hoofd, maar desondanks ook snel en wendbaar."

Selectie
Met de definitieve komst van Roy Gelmi krijgt de selectie van VVV-Venlo steeds meer vorm. Eerder werden ook de aanvallers Guus Hupperts en Jafar Arias vastgelegd, net als verdediger Lukas Schmitz. Ook verdediger Christian Kum heeft zijn contract bij de ploeg van trainer Hans de Koning.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen