Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwijnenberg lijsttrekker Volkspartij Limburg

Geplaatst opmaandag 22 december 2014 - 18:58

Oud VVD-wethouder van Roermond Vincent Zwijnenberg is de beoogde lijsttrekker van de Volkspartij Limburg bij de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart volgend jaar.

De Volkspartij Limburg doet voor de eerste keer mee aan de Statenverkiezingen en is voortgekomen uit een initiatief van de Roermondse LVR. Ze is een bundeling van lokale (ex)politici uit heel Limburg.

Gesouffleerd
Zwijnenberg was wethouder voor de VVD in Roermond tot het moment waarop de liberalen in het kielzog van Jos van Rey uit de coalitie stapten toen die laatste verdacht werd van corruptie. Hij was één van de sollicitanten naar het burgemeesterschap in Roermond en werd net als de uiteindelijke kandidaat Ricardo Offermanns, gesouffleerd door Van Rey over vragen die de vertrouwenscommissie zou stellen.

Knoop doorgehakt
Bestuursvoorzitter Jo Timmermans van de Volkspartij Limburg laat weten dat dit tijdens de gesprekken met Zwijnenberg aan de orde is geweest, maar dat het geen reden was om hem niet op de eerste plaats te zetten. Sterker nog, het bestuur had een lijst met tien potentiele kandidaten, maar na de gesprekken met Zwijnenberg die bovenaan stond, werd de knoop al doorgehakt.

Lid
Timmermans benadrukt dat Zwijnenberg geen lid meer is van de VVD in Roermond, maar alleen nog van de landelijke VVD. Hij heeft zich niet uit eigen beweging gemeld, maar is door de initiatiefnemers benaderd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey blijft geroyeerd als VVD-lid
Vincent Zwijnenberg lijsttrekker Volkspartij Limburg
Optimisme bij Volkspartij Limburg
Roermond helpt Volkspartij aan statenzetel
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen