Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwijnenberg lijsttrekker Volkspartij Limburg

Geplaatst opmaandag 22 december 2014 - 18:58

Oud VVD-wethouder van Roermond Vincent Zwijnenberg is de beoogde lijsttrekker van de Volkspartij Limburg bij de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart volgend jaar.

De Volkspartij Limburg doet voor de eerste keer mee aan de Statenverkiezingen en is voortgekomen uit een initiatief van de Roermondse LVR. Ze is een bundeling van lokale (ex)politici uit heel Limburg.

Gesouffleerd
Zwijnenberg was wethouder voor de VVD in Roermond tot het moment waarop de liberalen in het kielzog van Jos van Rey uit de coalitie stapten toen die laatste verdacht werd van corruptie. Hij was één van de sollicitanten naar het burgemeesterschap in Roermond en werd net als de uiteindelijke kandidaat Ricardo Offermanns, gesouffleerd door Van Rey over vragen die de vertrouwenscommissie zou stellen.

Knoop doorgehakt
Bestuursvoorzitter Jo Timmermans van de Volkspartij Limburg laat weten dat dit tijdens de gesprekken met Zwijnenberg aan de orde is geweest, maar dat het geen reden was om hem niet op de eerste plaats te zetten. Sterker nog, het bestuur had een lijst met tien potentiele kandidaten, maar na de gesprekken met Zwijnenberg die bovenaan stond, werd de knoop al doorgehakt.

Lid
Timmermans benadrukt dat Zwijnenberg geen lid meer is van de VVD in Roermond, maar alleen nog van de landelijke VVD. Hij heeft zich niet uit eigen beweging gemeld, maar is door de initiatiefnemers benaderd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jos van Rey blijft geroyeerd als VVD-lid
Vincent Zwijnenberg lijsttrekker Volkspartij Limburg
Optimisme bij Volkspartij Limburg
Roermond helpt Volkspartij aan statenzetel
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen