Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zwijgen over jihadi is gevaarlijk'

Geplaatst opvrijdag 2 januari 2015 - 21:56

Het college van Maastricht, het bestuur van de Marokkaanse moskee waar zelfmoordterrorist Sultan Berzel veel kwam, en de imam moeten krachtig afstand nemen van het videotestament van Berzel. Zwijgen is gevaarlijk.

Dat stelt publicist Ibrahim Wijbenga. Martijn de Koning, docent en onderzoeker Islamstudies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen vult aan: "Er zou een signaal moeten worden afgegeven waaruit blijkt dat het om een Limburgse jongen gaat die een daad heeft begaan die men afkeurt."

'Verwoestend'
Dat dit nog niet is gebeurd - het moskeebestuur reageert niet, de gemeente verwijst naar de coördinator terrorismebestrijding - noemt Wijbenga gevaarlijk. "Door te zwijgen laat je de invulling aan anderen. Dat kan verwoestend zijn."

Bagdad
Berzel blies zich, twee maanden nadat hij zich met een inmiddels ook omgekomen vriend uit Maastricht aansloot bij Islamitische Staat (IS), op met een bomvest in Bagdad. In het dinsdag verschenen internetfilmpje daarover roept hij zijn ‘broeders’ in Nederland op zijn voorbeeld te volgen.

Lees zaterdag meer over dit onderwerp in de Limburgse kranten.

Lees ook:
- Vader Sultan veroordeelt oproep van zijn zoon
- Video zelfmoordterrorist Sultan uit Maastricht opgedoken

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video zelfmoordterrorist Sultan uit Maastricht opgedoken
Limburgse journalisten schrijven boek over jihad
Vader Maastrichtse jihadist kon hem niet tegenhouden
Vader Sultan veroordeelt oproep van zijn zoon
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen