Overslaan en naar de inhoud gaan

Zweten en sleuren, het mag weer op de judomat

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 17:42

Zo'n 60 judoka's hebben gezamenlijk hun rentree gemaakt op de judomat. Dat gebeurde tijdens een training in het nieuwe Regionaal Trainingscentrum in Echt.

De judoka's en de trainers hadden er lang naar uitgekeken. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben de judolessen binnen stilgelegen.

Nieuwe hal
De groep judoka's betrad voor de eerste keer de mat in de nieuwe hal. De dojo werd het afgelopen jaar gebouwd omdat de vorige locatie te klein werd. In totaal ligt er bijna 500 vierkante meter judomat. Trainer Graat Weber is trots op de nieuwe locatie op sportpark 'In de Bandert'. "Het is nog niet helemaal af. Er is bijvoorbeeld nog geen verlichting in de kleedkamers. Maar het is geweldig om te zien dat er zo veel judoka's tegelijk de mat op kunnen."

Video: L1

Zweet
Het gaat er tijdens de training meteen hard aan toe. Het zweet spat in het rond. Toch zijn de judoka's niet bang. "Nee, dat niet. Maar het is wel een beetje raar dat je zo dicht bij elkaar mag judoën, maar als ik naar de supermarkt ga moet ik goed op de anderhalve meter-regel letten."

Papendal
Trainer Graat Weber is een gelukkig man. Op dit moment staat er een zeer talentvolle Limburgse generatie klaar voor de toekomst. Vaandeldragers zijn Mark van Dijk uit Egchel en Bart Weling uit Kerkrade. De talenten zijn geselecteerd voor het nationale trainingsprogramma op Papendal en gaan binnenkort verhuizen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen