Overslaan en naar de inhoud gaan

Zweten en sleuren, het mag weer op de judomat

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 17:42

Zo'n 60 judoka's hebben gezamenlijk hun rentree gemaakt op de judomat. Dat gebeurde tijdens een training in het nieuwe Regionaal Trainingscentrum in Echt.

De judoka's en de trainers hadden er lang naar uitgekeken. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben de judolessen binnen stilgelegen.

Nieuwe hal
De groep judoka's betrad voor de eerste keer de mat in de nieuwe hal. De dojo werd het afgelopen jaar gebouwd omdat de vorige locatie te klein werd. In totaal ligt er bijna 500 vierkante meter judomat. Trainer Graat Weber is trots op de nieuwe locatie op sportpark 'In de Bandert'. "Het is nog niet helemaal af. Er is bijvoorbeeld nog geen verlichting in de kleedkamers. Maar het is geweldig om te zien dat er zo veel judoka's tegelijk de mat op kunnen."

Video: L1

Zweet
Het gaat er tijdens de training meteen hard aan toe. Het zweet spat in het rond. Toch zijn de judoka's niet bang. "Nee, dat niet. Maar het is wel een beetje raar dat je zo dicht bij elkaar mag judo├źn, maar als ik naar de supermarkt ga moet ik goed op de anderhalve meter-regel letten."

Papendal
Trainer Graat Weber is een gelukkig man. Op dit moment staat er een zeer talentvolle Limburgse generatie klaar voor de toekomst. Vaandeldragers zijn Mark van Dijk uit Egchel en Bart Weling uit Kerkrade. De talenten zijn geselecteerd voor het nationale trainingsprogramma op Papendal en gaan binnenkort verhuizen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen