zwerver, zwerfjongere, zwerfjongeren, dakloos, dakloze, daklozen (stock)

Credohuis Parkstad komt in Kerkrade

Kerkrade krijgt komend najaar een opvanghuis voor zwerfjongeren in Parkstad. De opvang is een initiatief van de christelijke organisatie Credo, de Provincie Limburg en de gemeenten Heerlen en Kerkrade. Het eerste Credohuis vestigde zich in 2013 in Maastricht.

'Pilot zwerfjongeren moet ook naar Maastricht'

Een zwerfjongerenopvang en Partij Veilig Maastricht willen dat de stad meedoet aan de pilot waarbij geen enkele zwerfjongere voor het eind van 2021 langer dan drie maanden in een opvang of op straat mag verblijven.

Noodnummer voor jongeren die geen slaapplaats hebben

Er komt een noodnummer voor jongeren in Maastricht die in acute problemen zijn gekomen en geen slaapplek hebben.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten