Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwerfafval steeds groter probleem in Nederweert

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 12:36

Zwerfafval is steeds meer Nederweertenaren een doorn in het oog. En de gemeente is de toenemende bulk rotzooi in het straatbeeld intussen ook beu.

Door overvolle ondergrondse containers en uitpuilende prullenbakken belandt in Nederweert steeds meer troep op straat. Tot magnetrons, tafels en afgedankte kinderwagens aan toe. Op sommige plaatsen loopt het volgens de gemeente de spuigaten uit.

Opgeschroefd
Om de rotzooi te lijf te gaan gaat de gemeente de openbare vuilnisbakken nu vijf keer per week legen, zo laat de gemeente weten. Dat was drie keer per week. Sinds mei is het leegmaken van de ondergrondse containers ook al opgeschroefd van drie naar vijf beurten per week.

Boete
Naast de extra leegbeurten, gaat de gemeente ook de controles opvoeren en daar waar nodig worden boetes uitgedeeld. Op het illegaal dumpen van afval staat een boete van 380 euro.

Meer afvalbakken
Nog meer prullenbakken plaatsen en ze nog vaker legen om op die manier de strijd tegen de afvalberg te winnen ziet de gemeente niet zitten. Dat vindt de gemeente geen duurzame oplossing, omdat meer afvalbakken ook weer voor meer afval zorgen. "We begrijpen dat mensen meer afval produceren als ze meer thuis zijn", zegt wethouder Frank Vos. "Maar dat wil niet zeggen dat je alles maar naast de bakken kunt zetten."

Te volle zak
Bij de afvalcontainers is een van de problemen dat er te grote en te volle zakken in verdwijnen. Daardoor blijven ze klem zitten en kan er niks meer bij, terwijl er nog genoeg ruimte in de ondergrondse afvalbak is.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen