Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwemmer Verlinden uit nationale trainingsgroep gezet

Geplaatst opmaandag 23 oktober 2017 - 11:36

Zwemmer Joeri Verlinden is al enkele maanden geleden uit de nationale trainingsgroep gezet door bondscoach Marcel Wouda. Dit bevestigt Verlinden.

De zwemmer uit Melick mag geen gebruik meer maken van het Nationaal Trainingscentrum in Eindhoven. Volgens Wouda voldoet Verlinden niet aan de prestatiecriteria.

Zwemclub PSV
Verlinden kan wel nog gebruik maken van het zwembad in Ei
ndhoven, omdat zwemclub PSV daar ook traint. "Ik heb tussen de baantjeszwemmers getraind, maar inmiddels zijn er meer mogelijkheden en is er ook een trainer van PSV waar ik mee werk", zo zegt Verlinden.

Tegenslag
De 29-jarige zwemmer wil ondanks de tegenslag zijn carrière voortzetten. Of hij geselecteerd wordt voor het EK in Kopenhagen is niet duidelijk.
Verlinden heeft weliswaar op drie afstanden de limiet gezwommen, maar moet door de bond wel nog worden geselecteerd.

Verlinden kampte al vaker met tegenslag. Zo kreeg hij te maken met hartproblemen en stelde hij teleur op de Olympische Spelen, vorig jaar in Rio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen