Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwemmer Verlinden uit nationale trainingsgroep gezet

Geplaatst opmaandag 23 oktober 2017 - 11:36

Zwemmer Joeri Verlinden is al enkele maanden geleden uit de nationale trainingsgroep gezet door bondscoach Marcel Wouda. Dit bevestigt Verlinden.

De zwemmer uit Melick mag geen gebruik meer maken van het Nationaal Trainingscentrum in Eindhoven. Volgens Wouda voldoet Verlinden niet aan de prestatiecriteria.

Zwemclub PSV
Verlinden kan wel nog gebruik maken van het zwembad in Ei
ndhoven, omdat zwemclub PSV daar ook traint. "Ik heb tussen de baantjeszwemmers getraind, maar inmiddels zijn er meer mogelijkheden en is er ook een trainer van PSV waar ik mee werk", zo zegt Verlinden.

Tegenslag
De 29-jarige zwemmer wil ondanks de tegenslag zijn carrière voortzetten. Of hij geselecteerd wordt voor het EK in Kopenhagen is niet duidelijk.
Verlinden heeft weliswaar op drie afstanden de limiet gezwommen, maar moet door de bond wel nog worden geselecteerd.

Verlinden kampte al vaker met tegenslag. Zo kreeg hij te maken met hartproblemen en stelde hij teleur op de Olympische Spelen, vorig jaar in Rio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen