Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwemmer Verlinden uit nationale trainingsgroep gezet

Geplaatst opmaandag 23 oktober 2017 - 11:36

Zwemmer Joeri Verlinden is al enkele maanden geleden uit de nationale trainingsgroep gezet door bondscoach Marcel Wouda. Dit bevestigt Verlinden.

De zwemmer uit Melick mag geen gebruik meer maken van het Nationaal Trainingscentrum in Eindhoven. Volgens Wouda voldoet Verlinden niet aan de prestatiecriteria.

Zwemclub PSV
Verlinden kan wel nog gebruik maken van het zwembad in Ei
ndhoven, omdat zwemclub PSV daar ook traint. "Ik heb tussen de baantjeszwemmers getraind, maar inmiddels zijn er meer mogelijkheden en is er ook een trainer van PSV waar ik mee werk", zo zegt Verlinden.

Tegenslag
De 29-jarige zwemmer wil ondanks de tegenslag zijn carrière voortzetten. Of hij geselecteerd wordt voor het EK in Kopenhagen is niet duidelijk.
Verlinden heeft weliswaar op drie afstanden de limiet gezwommen, maar moet door de bond wel nog worden geselecteerd.

Verlinden kampte al vaker met tegenslag. Zo kreeg hij te maken met hartproblemen en stelde hij teleur op de Olympische Spelen, vorig jaar in Rio.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen