Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zwemmen mag in ondrinkbaar Maaswater

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2015 - 11:58

* Voor WML is de Maas nu ongeschikt maar een duik kan best
* Maastrichtse terreurverdachte twittert Jihadfilmpjes
* Beeldenstormers slaan toe in Landgraaf

Zwemmen mag in ondrinkbaar Maaswater
Vanwege een vervuiling door Chemelot wordt er op dit moment geen drinkwater gewonnen uit de Maas. Maar volgens Rijkswaterstaat heeft dat geen gevolgen voor waterrecreanten. Zwemmen mag!

Terreurverdachte uit Maastricht propageert IS
Hij was in Irak, hij probeede naar Syrië te gaan, en justitie verdenkt hem van terrorisme. Maar op Twitter verspreidt Mohammed G. doodleuk executiefilmpjes en andere IS-propaganda. Zelfs als Twitter zijn account verwijderd wordt, want dan maak je toch gewoon een nieuw?

Verwarde man met neprevolver in Susteren
Het zou zomaar dè mannenkwaal van de zomer van 2015 kunnen zijn: verwarring. Vannacht liep er weer eentje rond in Susteren. Omdat de man gewapend was, namen de agenten ook maar een politiehond mee. De man liet zich zonder al te veel gedoe aanhouden.

Beeldenstormers slaan toe in Landgraaf
Vorige week werd duidelijk dat vandalen in de kerk van Buchten een ravage hebben aangericht, vandaag blijkt dat ook in Nieuwenhagen beeldenstormers aan het werk zijn geweest. Een Heilig Hartbeeld is daar van zijn sokkel gestoten en onherstelbaar beschadigd.

Foto: Luc Lodder (MGL)

Cancellara cancelt Eneco Tour
Fabian Cancellara had gehoopt maandag aan de start te verschijnen van de Eneco Tour, de rittenkoers die eind volgende week ook door Limburg voert. Maar de Zwitserse wielrenner is toch nog niet helemaal genezen van zijn zware valpartij in de Tour de France, dezelfde valpartij die ook het einde van de Tour voor Tom Dumoulin betekende.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen