Zwemles hervat 16 mrt 2021

Zwemles hervat: wennen voor ouders en kinderen

Het is wennen op de eerste dag in drie maanden dat er weer zwemles gegeven mag worden. Ouders die te vroeg komen moeten buiten wachten, en mensen die denken hun kinderen in het water aan de slag te zien komen bedrogen uit.

zwembad
Zwembaden weer open voor les: 'Week lang water opwarmen'

Zwembaden in Limburg bereiden zich voor op de heropening op 15 maart. Het kabinet kondigt die heropening maandagavond aan in een persconferentie.

zemles
Niet douchen en extra chloor, maar zwembad wél open

Veel zwembaden in onze provincie zijn nog dicht. Maar in Nederweert zijn ze maandag al begonnen met zwemlessen.

Zwemles voor Syriërs in Peel en Maas

Gemeente Peel en Maas wil nieuwkomers zwemvrij maken en leren zwemmen.

Provincie helpt burgerinitiatieven voor behoud zwembaden

De provincie heeft een tijdelijke regeling in het leven geroepen om initiatieven van burgers te ondersteunen die het zwembad in hun gemeente willen overnemen om zo sluiting ervan te voorkomen.

Zwemlessen voor jonge asielzoekers onderdeel van campagne

Het stimuleren van zwemlessen voor kinderen van asielzoekers maakt deel uit van een promotiecampagne om veilig zwemmen in Limburg onder de aandacht te brengen.

Zwembaden controleren zwemvaardigheid jonge bezoekers

Badmeesters laten jonge bezoekers vaker een zwemtest afleggen. Extra controle moet voorkomen dat overmoedige tieners verdrinken.

Verdrinking 16-jarige jongen was noodlottig ongeval

De politie heeft het onderzoek naar de verdrinking van de 16-jarige jongen uit Venlo dinsdag afgerond. Volgens de politie gaat het om een noodlottig ongeval.

Geen zwemles vluchtelingen door geldgebrek

Gebrek aan geld is de belangrijkste reden dat asielzoekers in Limburg geen zwemles krijgen. Dat zegt Chris Baltussen van Vluchtelingenwerk Limburg.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten