Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwembaden profiteren van hittegolf en blauwalg

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 12:02

Limburgse buitenbaden beleven deze zomer een topseizoen, met in juli een fors aantal meer bezoekers dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ook augustus lijkt een topmaand te worden, blijkt uit een inventarisatie van L1.

Weert
In Weert bezochten vorige maand 36.000 bezoekers het buitenbad van De IJzeren Man. Dat is een toename van ruim 70 procent. Vorig jaar viel de zomer tegen, maar de hitte van nu maakt volgens directeur Yvonne Botden veel goed. "Het warme weer is top voor ons. Mensen zoeken verkoeling bij het zwembad. En daar profiteren wij van."

Topmaand
Mosaqua in Gulpen trok in juli ruim 60.000 zwemmers. Dat is ruim 80 procent meer dan een jaar eerder. Toen had het zwembad 33.000 bezoekers. "Een absolute topmaand", zegt directeur Bertil Kaanen. "Alleen in 2001 hebben we meer bezoekers getrokken." En ook in augustus passeerden al 12.000 bezoekers de kassa’s.

Blauwalg
Het zwembad profiteert niet alleen van het goede weer, maar ook van de blauwalg. "Bijna overal is blauwalg. Ik merk dat veel bezoekers daarom het risico niet nemen om in de Maasplassen te gaan zwemmen. Die gaan nu naar een buitenzwembad."

Lees ook: Blauwalg teistert nog meer Limburgse zwemplassen

Sportschool
"Dit weer is inderdaad perfect voor buitenzwembaden", stelt Bert Lavrijzen van Laco Glanerbrook in Geleen. Maar het gaat wel ten koste van andere activiteiten in het sportcentrum. "Niemand gaat meer naar de sportschool, want voor fitnessen is het te warm. Dat geldt ook voor de ijsbaan en onze binnenbaden. Die zijn gewoon open, maar trekken nauwelijks bezoekers.” Toch hoopt hij dat het goede weer lang aanhoudt. "Want als de eerste regendruppels vallen, vrees ik dat er een dip komt in het buiten zwemmen."

Ook in Noord-Limburg profiteren de buitenzwembaden van het zomerse weer.

Winst
Het zwembad in Kessel zag in juli 5.000 mensen. Een stijging van 195 procent. En ook Buitenzwembad Groot Venlo stevent af op een nieuw record. Penningmeester Patrick Kunz: "We hadden in juli 10.000 bezoekers en verwachten dit jaar in totaal 20.000 zwemmers te verwelkomen. Een record voor onze vrijwilligersorganisatie." De stichting verwacht zelfs dit jaar winst te maken. "Vorig jaar maakten we verlies omdat de zomer tegenviel. We zijn blij dat we dit jaar iets overhouden. Kunnen we geld op zij zetten voor de toekomst."

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen