Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zwembaden gaan raddraaiers gezamenlijk weren

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 6:55

De drie zwembaden in de gemeente Beesel (Lommerbergen, De Bercken en Drakenrijk) werken vanaf dit zwemseizoen nauw samen om raddraaiers te weren. Er ligt nu een 'protocol gedragsregels zwembaden'.

Niet alleen de drie zwembaden, ook politie en jongerenwerk hebben meegewerkt aan dit protocol. Het wordt deze maand door de zwembaden en de gemeente Beesel ondertekend.

Zwembad ontruimd
Aanleiding voor de maatregelen is de overlast die een dertigtal onbekend gebleven jongeren op 4 juli van het vorig jaar veroorzaakte in openluchtzwembad De
Bercken in Reuver. De jongeren maakten het op deze drukke, warme zomerdag zo bont met klieren en meisjes lastigvallen dat het zwembad (2200 badgasten) ontruimd moest worden.

Legitimatie
Sinds dit incident zijn al enkele maatregelen ingevoerd die ervoor moeten zorgen dat het leuk blijft in De
Bercken. Zo moeten alle jongeren in de leeftijd van 14 tot 25 jaar zich legitimeren. "Anders komen ze er niet in", zegt zwembadvoorzitter Hein Strijbos van De Bercken. Ook hangen er camera’s in De Bercken.

Zelfde strafmaat
Met
Lommerbergen en Drakenrijk wordt door middel van een convenant afgesproken dat raddraaiers nergens meer welkom zijn als ze eenmaal bij een van de drie Beeselse zwembaden buiten de deur zijn gezet. Strijbos: "Als iemand er bij De Bercken een jaar niet in mag omdat hij bijvoorbeeld meisjes heeft lastiggevallen, geldt dat ook voor Lommerbergen en Drakenrijk." Verder hanteren alledrie de zwembaden straks dezelfde strafmaat voor dezelfde overtreding.

Samenwerking
Wellicht wordt deze samenwerking in 2017 uitgebreid, zodat er een regionaal netwerk ontstaat van zwembaden die raddraaiers buiten de deur houden. Er zijn al contacten met onder meer zwembad De Roerdomp in Roermond. Als er behoefte is aan regionale afstemming, zal De Roerdomp zeker naar de mogelijkheden kijken, zegt een woordvoerder.
Ook het bestuur van buitenzwembad De Wisselslag in Blerick heeft volgens Strijbos interesse getoond in het 'Beeselse' protocol.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Snackbar in brand op vakantiepark Lommerbergen in Reuver
Leidingen buitenbad De Roerdomp lek
Buitenbad Roermond eerder open vanwege hitte
Zwembad onder water: Roerdomp tijdelijk dicht
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen