Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwembaden gaan raddraaiers gezamenlijk weren

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 6:55

De drie zwembaden in de gemeente Beesel (Lommerbergen, De Bercken en Drakenrijk) werken vanaf dit zwemseizoen nauw samen om raddraaiers te weren. Er ligt nu een 'protocol gedragsregels zwembaden'.

Niet alleen de drie zwembaden, ook politie en jongerenwerk hebben meegewerkt aan dit protocol. Het wordt deze maand door de zwembaden en de gemeente Beesel ondertekend.

Zwembad ontruimd
Aanleiding voor de maatregelen is de overlast die een dertigtal onbekend gebleven jongeren op 4 juli van het vorig jaar veroorzaakte in openluchtzwembad De
Bercken in Reuver. De jongeren maakten het op deze drukke, warme zomerdag zo bont met klieren en meisjes lastigvallen dat het zwembad (2200 badgasten) ontruimd moest worden.

Legitimatie
Sinds dit incident zijn al enkele maatregelen ingevoerd die ervoor moeten zorgen dat het leuk blijft in De
Bercken. Zo moeten alle jongeren in de leeftijd van 14 tot 25 jaar zich legitimeren. "Anders komen ze er niet in", zegt zwembadvoorzitter Hein Strijbos van De Bercken. Ook hangen er camera’s in De Bercken.

Zelfde strafmaat
Met
Lommerbergen en Drakenrijk wordt door middel van een convenant afgesproken dat raddraaiers nergens meer welkom zijn als ze eenmaal bij een van de drie Beeselse zwembaden buiten de deur zijn gezet. Strijbos: "Als iemand er bij De Bercken een jaar niet in mag omdat hij bijvoorbeeld meisjes heeft lastiggevallen, geldt dat ook voor Lommerbergen en Drakenrijk." Verder hanteren alledrie de zwembaden straks dezelfde strafmaat voor dezelfde overtreding.

Samenwerking
Wellicht wordt deze samenwerking in 2017 uitgebreid, zodat er een regionaal netwerk ontstaat van zwembaden die raddraaiers buiten de deur houden. Er zijn al contacten met onder meer zwembad De Roerdomp in Roermond. Als er behoefte is aan regionale afstemming, zal De Roerdomp zeker naar de mogelijkheden kijken, zegt een woordvoerder.
Ook het bestuur van buitenzwembad De Wisselslag in Blerick heeft volgens Strijbos interesse getoond in het 'Beeselse' protocol.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Snackbar in brand op vakantiepark Lommerbergen in Reuver
Leidingen buitenbad De Roerdomp lek
Buitenbad Roermond eerder open vanwege hitte
Zwembad onder water: Roerdomp tijdelijk dicht
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen