Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwembaden gaan raddraaiers gezamenlijk weren

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 6:55

De drie zwembaden in de gemeente Beesel (Lommerbergen, De Bercken en Drakenrijk) werken vanaf dit zwemseizoen nauw samen om raddraaiers te weren. Er ligt nu een 'protocol gedragsregels zwembaden'.

Niet alleen de drie zwembaden, ook politie en jongerenwerk hebben meegewerkt aan dit protocol. Het wordt deze maand door de zwembaden en de gemeente Beesel ondertekend.

Zwembad ontruimd
Aanleiding voor de maatregelen is de overlast die een dertigtal onbekend gebleven jongeren op 4 juli van het vorig jaar veroorzaakte in openluchtzwembad De
Bercken in Reuver. De jongeren maakten het op deze drukke, warme zomerdag zo bont met klieren en meisjes lastigvallen dat het zwembad (2200 badgasten) ontruimd moest worden.

Legitimatie
Sinds dit incident zijn al enkele maatregelen ingevoerd die ervoor moeten zorgen dat het leuk blijft in De
Bercken. Zo moeten alle jongeren in de leeftijd van 14 tot 25 jaar zich legitimeren. "Anders komen ze er niet in", zegt zwembadvoorzitter Hein Strijbos van De Bercken. Ook hangen er camera’s in De Bercken.

Zelfde strafmaat
Met
Lommerbergen en Drakenrijk wordt door middel van een convenant afgesproken dat raddraaiers nergens meer welkom zijn als ze eenmaal bij een van de drie Beeselse zwembaden buiten de deur zijn gezet. Strijbos: "Als iemand er bij De Bercken een jaar niet in mag omdat hij bijvoorbeeld meisjes heeft lastiggevallen, geldt dat ook voor Lommerbergen en Drakenrijk." Verder hanteren alledrie de zwembaden straks dezelfde strafmaat voor dezelfde overtreding.

Samenwerking
Wellicht wordt deze samenwerking in 2017 uitgebreid, zodat er een regionaal netwerk ontstaat van zwembaden die raddraaiers buiten de deur houden. Er zijn al contacten met onder meer zwembad De Roerdomp in Roermond. Als er behoefte is aan regionale afstemming, zal De Roerdomp zeker naar de mogelijkheden kijken, zegt een woordvoerder.
Ook het bestuur van buitenzwembad De Wisselslag in Blerick heeft volgens Strijbos interesse getoond in het 'Beeselse' protocol.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Snackbar in brand op vakantiepark Lommerbergen in Reuver
Leidingen buitenbad De Roerdomp lek
Buitenbad Roermond eerder open vanwege hitte
Zwembad Roermond gesloten na stroomstoring
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen