Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zwembaden gaan raddraaiers gezamenlijk weren

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 6:55

De drie zwembaden in de gemeente Beesel (Lommerbergen, De Bercken en Drakenrijk) werken vanaf dit zwemseizoen nauw samen om raddraaiers te weren. Er ligt nu een 'protocol gedragsregels zwembaden'.

Niet alleen de drie zwembaden, ook politie en jongerenwerk hebben meegewerkt aan dit protocol. Het wordt deze maand door de zwembaden en de gemeente Beesel ondertekend.

Zwembad ontruimd
Aanleiding voor de maatregelen is de overlast die een dertigtal onbekend gebleven jongeren op 4 juli van het vorig jaar veroorzaakte in openluchtzwembad De
Bercken in Reuver. De jongeren maakten het op deze drukke, warme zomerdag zo bont met klieren en meisjes lastigvallen dat het zwembad (2200 badgasten) ontruimd moest worden.

Legitimatie
Sinds dit incident zijn al enkele maatregelen ingevoerd die ervoor moeten zorgen dat het leuk blijft in De
Bercken. Zo moeten alle jongeren in de leeftijd van 14 tot 25 jaar zich legitimeren. "Anders komen ze er niet in", zegt zwembadvoorzitter Hein Strijbos van De Bercken. Ook hangen er camera’s in De Bercken.

Zelfde strafmaat
Met
Lommerbergen en Drakenrijk wordt door middel van een convenant afgesproken dat raddraaiers nergens meer welkom zijn als ze eenmaal bij een van de drie Beeselse zwembaden buiten de deur zijn gezet. Strijbos: "Als iemand er bij De Bercken een jaar niet in mag omdat hij bijvoorbeeld meisjes heeft lastiggevallen, geldt dat ook voor Lommerbergen en Drakenrijk." Verder hanteren alledrie de zwembaden straks dezelfde strafmaat voor dezelfde overtreding.

Samenwerking
Wellicht wordt deze samenwerking in 2017 uitgebreid, zodat er een regionaal netwerk ontstaat van zwembaden die raddraaiers buiten de deur houden. Er zijn al contacten met onder meer zwembad De Roerdomp in Roermond. Als er behoefte is aan regionale afstemming, zal De Roerdomp zeker naar de mogelijkheden kijken, zegt een woordvoerder.
Ook het bestuur van buitenzwembad De Wisselslag in Blerick heeft volgens Strijbos interesse getoond in het 'Beeselse' protocol.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Snackbar in brand op vakantiepark Lommerbergen in Reuver
Leidingen buitenbad De Roerdomp lek
Buitenbad Roermond eerder open vanwege hitte
Zwembad onder water: Roerdomp tijdelijk dicht
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen