Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwembad Mosaqua onder de loep bij gemeente

Geplaatst opvrijdag 11 november 2016 - 6:15

De gemeente Gulpen-Wittem is wellicht te streng voor zwembad Mosaqua. Onderzoek moet uitwijzen of het gemeentebestuur de teugels op financieel vlak wat kan laten vieren.

De eisen zijn hoog, erkent Hans Ubachs, burgemeester van Gulpen-Wittem: de nv Vrijetijdscentrum moet de lening netjes aflossen, geld opzij leggen voor groot onderhoud en een fors bedrag reserveren voor eventuele financiële tegenvallers.

Eisen
De nv waar zwembad Mosaqua en sporthal Gulpdal onder vallen, kan de laatste jaren niet voldoen aan die eisen. "Terwijl die mensen heel erg hun best doen", geeft Ubachs toe. Dat rechtvaardigt volgens hem de vraag of de eisen die de gemeente als enige aandeelhouder stelt wellicht te streng zijn.

Geld
Een zwembad kost nu eenmaal geld, benadrukt wethouder Piet Franssen. Gulpen-Wittem draagt jaarlijks 150.000 euro bij aan de exploitatie van Mosaqua: "Ons zwembad draagt ook bij aan het succes van het toerisme.” Hoeveel zo’n bad de gemeente mag kosten, is vers twee. Ter oriëntatie zal Gulpen-Wittem contact opnemen met andere plaatsen met een binnen- en buitenbad.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stormloop op zwembad, gemeente zet verkeersregelaars in
Badmeester onder vuur na zwemverbod jongetje met diploma
Warme zomer bezorgt zwembad Mosaqua topdrukte
Limburgse zwembaden laten allochtonen proefzwemmen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen