Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwembad Mosaqua onder de loep bij gemeente

Geplaatst opvrijdag 11 november 2016 - 6:15

De gemeente Gulpen-Wittem is wellicht te streng voor zwembad Mosaqua. Onderzoek moet uitwijzen of het gemeentebestuur de teugels op financieel vlak wat kan laten vieren.

De eisen zijn hoog, erkent Hans Ubachs, burgemeester van Gulpen-Wittem: de nv Vrijetijdscentrum moet de lening netjes aflossen, geld opzij leggen voor groot onderhoud en een fors bedrag reserveren voor eventuele financiële tegenvallers.

Eisen
De nv waar zwembad Mosaqua en sporthal Gulpdal onder vallen, kan de laatste jaren niet voldoen aan die eisen. "Terwijl die mensen heel erg hun best doen", geeft Ubachs toe. Dat rechtvaardigt volgens hem de vraag of de eisen die de gemeente als enige aandeelhouder stelt wellicht te streng zijn.

Geld
Een zwembad kost nu eenmaal geld, benadrukt wethouder Piet Franssen. Gulpen-Wittem draagt jaarlijks 150.000 euro bij aan de exploitatie van Mosaqua: "Ons zwembad draagt ook bij aan het succes van het toerisme.” Hoeveel zo’n bad de gemeente mag kosten, is vers twee. Ter oriëntatie zal Gulpen-Wittem contact opnemen met andere plaatsen met een binnen- en buitenbad.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stormloop op zwembad, gemeente zet verkeersregelaars in
Badmeester onder vuur na zwemverbod jongetje met diploma
Warme zomer bezorgt zwembad Mosaqua topdrukte
Limburgse zwembaden laten allochtonen proefzwemmen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen