Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwembad Landgraaf klaar, maar blijft nog dicht

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 16:59

De nieuwbouw van het Landgraafse zwembad In de Bende is vrijdag opgeleverd, anderhalve maand eerder dan gepland.

Daarmee heeft de bouw in Nieuwenhagen precies een jaar geduurd.

Nog niet welkom
Wanneer het nieuwe bad in gebruik kan worden genomen is nog de vraag, omdat zwembaden vanwege de lockdown dicht zijn. De gemeente hoopt dat de eerste zwemmers eind februari of begin maart het water in kunnen. De officiële opening komt daarna, maar liefst wel voor de zomervakantie.

Sloop
Het nieuwe bad vervangt het oude In de Bende. Dat wordt deze zomer gesloopt. Het maakt plaats voor parkeerruimte en groenvoorziening bij het nieuwe bad.

Energieneutraal
Het nieuwe zwembad is energieneutraal. Ook wordt het water niet met chloor gereinigd, maar via elektrolyse. Vanwege al die milieuvriendelijke maatregelen kreeg Landgraaf 300.000 euro subsidie. Het hele zwembad heeft ruim 4 miljoen euro gekost.

Lees ook: Subsidie voor energieneutraal zwembad Nieuwenhagen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen