Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwembad Landgraaf dicht na chloorlek

Geplaatst opwoensdag 9 september 2015 - 21:11

De gemeente Landgraaf heeft woensdag zwembad In de Bende in Nieuwenhagen per direct gesloten vanwege een chloorlek. Het gaat om een tijdelijke maatregel.

Het lek werd dinsdagmiddag ontdekt in de technische ruimte van het zwembad. Deze ruimte staat los van het gedeelte waar gezwommen wordt. Chloor bleek in het riool gelekt te zijn. Omdat metingen uitwezen dat op dat moment geen gevaar bestond voor de zwemmers, werd nog niet besloten om tot sluiting van de accommodatie over te gaan en later een vervolginspectie uit te voeren.

Risico
Die inspectie stond voor woensdag gepland. Metingen wezen echter uit dat er chloordampen in de technische ruimte hingen en dat het niet verantwoord was om controles uit te voeren. Omdat niet uit te sluiten is dat wellicht ook bezoekers een risico zouden lopen, besloot burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf om In de Bende per direct te sluiten. De aanwezige zwemmers moesten het gebouw meteen verlaten; zwemlessen en andere activiteiten zijn tot nadere orde afgelast.

Het is niet bekend hoe lang de sluiting gaat duren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zwembad Landgraaf weer open na chloorlek
Demonstratie voor behoud zwembad Landgraaf
Leegloop dreigt bij zwembad In de Bende in Landgraaf
Zwembad In de Bende in Landgraaf gaat dicht
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen