Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwembad-aanhang duidelijk: 'Wisselslag óf nieuw zwembad'

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 19:35

Een handtekeningenactie, die deze woensdagmiddag werd georganiseerd, moet de sluiting van zwembad de Wisselslag in Blerick voorkomen. Tientallen mensen kwamen een krabbeltje zetten. "De raad is aan zet."

Dat zegt SP-raadslid en organisator van de actie Angelique Weingarten​.

Lees ook: Handtekeningenactie om zwembad open te houden

Geen verwarming
"We hebben begrepen dat het zwembad per 2020 dichtgaat hier. En dat er geen plannen zijn voor een nieuwe", trapt Weingarten af. Een nieuw zwembad óf een renovatie van het huidige zwemparadijs kost miljoenen; geld dat Venlo niet heeft. "We weten dat het zwembad op leeftijd is. Als de verwarming nu uitgaat, dan kan die niet meer aan. Maar dat betekent niet dat we geen zwembad in Venlo nodig hebben."

Raad aan zet
Maar ook SP-wethouder Alexander Vervoort neigt naar sluiting van de Wisselslag. "Hij heeft inderdaad ook aangegeven dat het zwembad een leeftijd heeft", reageert Weingarten. "Maar hij zou ook heel graag een nieuw zwembad willen. Hiermee is de raad aan zet. Die moet de beslissing nemen om een nieuw zwembad te laten bouwen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen