Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwembad-aanhang duidelijk: 'Wisselslag óf nieuw zwembad'

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 19:35

Een handtekeningenactie, die deze woensdagmiddag werd georganiseerd, moet de sluiting van zwembad de Wisselslag in Blerick voorkomen. Tientallen mensen kwamen een krabbeltje zetten. "De raad is aan zet."

Dat zegt SP-raadslid en organisator van de actie Angelique Weingarten​.

Lees ook: Handtekeningenactie om zwembad open te houden

Geen verwarming
"We hebben begrepen dat het zwembad per 2020 dichtgaat hier. En dat er geen plannen zijn voor een nieuwe", trapt Weingarten af. Een nieuw zwembad óf een renovatie van het huidige zwemparadijs kost miljoenen; geld dat Venlo niet heeft. "We weten dat het zwembad op leeftijd is. Als de verwarming nu uitgaat, dan kan die niet meer aan. Maar dat betekent niet dat we geen zwembad in Venlo nodig hebben."

Raad aan zet
Maar ook SP-wethouder Alexander Vervoort neigt naar sluiting van de Wisselslag. "Hij heeft inderdaad ook aangegeven dat het zwembad een leeftijd heeft", reageert Weingarten. "Maar hij zou ook heel graag een nieuw zwembad willen. Hiermee is de raad aan zet. Die moet de beslissing nemen om een nieuw zwembad te laten bouwen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen