Overslaan en naar de inhoud gaan

Zweedse Eritreeër op weg naar Fortuna

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 20:55

Fortuna Sittard lijkt enkele dagen na het verstrijken van de transferdeadline alsnog een versterking aan de selectie toe te voegen.

De transfervrije Simon Tesfaldet Tekie komt zo goed als zeker naar Sittard, zo bevestigt Fortuna's technisch manager Sjoerd Ars tegenover het Zweedse Fotboll Direkt. Alleen de medische keuring zou Tekie en Fortuna nog van elkaar scheiden.

Contract ontbonden
Tekie is een middenvelder die in de as het best tot zijn recht komt. De 22-jarige speler stond tot afgelopen maandag onder contract bij het Belgische KAA Gent. Bij de Belgische subtopper had men hoge verwachtingen van Tekie, maar tot een doorbraak zou het niet komen: hij speelde geen enkele officiële wedstrijd voor de Buffalo's. Een contractontbinding was het gevolg.

Zweden
Gent verhuurde Tekie de afgelopen anderhalf jaar aan het Zweedse Östersunds FK. Bij die club kwam hij tot 27 duels op het hoogste niveau, de Allsvenskan. Tekie, die over zowel een Zweeds als een Eritrees paspoort, nam in die periode twee doelpunten en vier assists voor zijn rekening. Ook speelde hij enkele duels in de Europa League. Voordat Gent de middenvelder aantrok, speelde Tekie al 32 duels voor IFK Norrköping in diezelfde competitie.

Lees ook: Fortuna Sittard speurt naar transfervrije versterking

Kwaliteitsimpuls
Technisch manager Sjoerd Ars gaf tegenover L1 al aan dat hij op zoek is naar transfervrije kwaliteitsimpuls(en) voor het middenveld en de aanvalslinie. "We willen in ieder geval nog één speler aantrekken. De prioriteit ligt niet zozeer op één positie, maar meer op kwaliteit", aldus de beleidsbepaler.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen