Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zweedse doelpuntenmachine op radar Fortuna Sittard'

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 6:00

De Zweedse aanvaller Sargon Abraham (27) staat naar eigen zeggen in de belangstelling van Fortuna Sittard. Momenteel speelt de schaduwspits op het tweede niveau in Zweden, bij Degerfors.

Zijn contract bij die club loopt in december van dit jaar af. Dat, in combinatie met zijn sterke prestaties, zorgt volgens het Zweedse medium FotbollDirekt voor de nodige interesse.

Laatbloeier in Zweden
Abraham geldt als een laatbloeier. Hij speelt pas sinds 2017, toen Degerfors hem overnam van Skövde, in de bovenste regionen van het Zweedse voetbal. In zijn eerste seizoen bij zijn nieuwe club scoorde hij twaalf keer en gaf hij zeven assists in dertig wedstrijden. Dit seizoen is hij nog scherper, met zeven goals en drie assists in tien wedstrijden. Hij speelde tussen 2012 en 2016 ook 46 wedstrijden voor de nationale zaalvoetbalploeg van Zweden, waarin hij 23 keer scoorde.

Extra vleiend
Volgens FotbollDirekt wordt hij gevolgd door verschillende clubs uit zijn eigen land, maar is ook Fortuna Sittard in de markt. Abraham bevestigt die interesse. "Ik heb het ook gehoord en ik ben natuurlijk blij dat er mooie clubs geïnteresseerd zijn. Interesse uit Nederland, van het hoogste niveau, is extra vleiend. Maar we zullen zien, het is aan Degerfors en mijn zaakwaarnemer."

Drukke zomer
Fortuna Sittard staat voor een drukke transferzomer. Uit de vaste kern zijn Stefan Askovski, Todd Cantwell, Dries Saddiki, Miguel Santos en aanvoerder Perr Schuurs vertrokken. Daarnaast lopen de contracten van basisspelers keeper Aykut Özer en Lars Hutten af. "Daar hebben we nog geen nieuws over", zegt clubwoordvoerder Dennis van Balkom. Hutten gaf eerder zelf aan te willen verlengen.

Foto: Orange Pictures

Comeback Cantwell
Middenvelder Cantwell, die sinds de winterstop werd gehuurd van het Engelse Norwich City en de nodige indruk maakte, komt wellicht terug. "Hij krijgt een plaats in onze selectie óf wordt verhuurd. Misschien gaat hij weer naar Sittard", zei Neil Adams van Norwich eerder tegen Eastern Daily Press.

Geen Lieder
De club wil zich op verschillende posities versterken en een nieuwe aanvaller is één van de prioriteiten. Fortuna Sittard had interesse in Mart Lieder, afgelopen voetbaljaargang met 30 goals topscorer van de Jupiler League. Hij koos echter voor een Deens avontuur bij SönderjyskE. De Duitse Portugees Miguel Fernandes (21) mocht zich vlak voor de zomerstop bewijzen in Sittard, maar het is nog niet bekend waar zijn toekomst ligt.

Daarnaast traint George Mells al een tijd mee in Sittard. De Australiër heeft geen club, maar het is de vraag of Fortuna de middenvelder onderdak gaat bieden. "Ze wilden hem aan het werk zien, maar met de promotie naar de Eredivsie is er wel een nieuwe situatie ontstaan. We moeten even kijken wat de club nu met hem wil", zegt zijn zaakwaarnemer in gesprek met L1.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen