Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwarte rookpluimen door woningbrand Venray

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 9:58

Bij een brand in een twee-onder-een-kapwoning in Venray zijn woensdagmorgen flinke zwarte rookpluimen vrijgekomen.

De drie personen die binnen waren in de woning aan de Langeweg, konden zelf naar buiten gaan, liet een woordvoerder van de brandweer weten.

Aanbouw
De brand ontstond in de aanbouw van het pand en sloeg daarna over naar binnen. Daardoor ontstond rookschade. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend. Er raakte niemand gewond.

Uit het pand gehaald
"Ik zag vuur, vlammen en vliegende dakpannen", aldus een buurtbewoonster. Samen met een andere vrouw heb ik de drie bewoners uit het pand gehaald, net als twee vogelkooien. Bij de buurjongen hebben we de achtergevel moeten rammen en die is wakker geworden. Die hebben we uit huis gesleurd en gezegd dat hij niet meer naar binnen mocht", zo vertelt ze.

De brand is inmiddels onder controle. De straat was door de brand tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen