Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwarte rookpluimen door brand op industrieterrein

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 16:37

De brandweer is donderdagmiddag met spoed naar Brunssum gereden, om daar brandend materiaal te blussen. Door de brand ontstonden er flinke rookwolken.

Het incident vond plaats op industrieterrein Kranenpool.

Kunststof
In de zakken zat slib en kunststofkorrels. "In de nabije omgeving staan alleen leegstaande gebouwen", vertelt een brandweerwoordvoerster. "Maar er is veel rookontwikkeling." De brandweer adviseerde mensen om uit de rook te blijven. Door de zakken met shovels uit elkaar te trekken, kon de brandweer de vlammen onder controle krijgen. Rond 18:00 uur was de brand geblust en kon de brandweer beginnen met nablussen.

Voorzorg
Uit voorzorg besloten marechaussee en politie meerdere straten in de omgeving af te sluiten. De dikke zwarte rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien. De brand is mogelijk aangestoken. Getuigen hebben kort nadat de brand uitbrak, jongens weg zien rennen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen