Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwarte Piet in Venlo voortaan grijs

Geplaatst opdonderdag 15 oktober 2020 - 10:43

De stichting Kinderfeesten Venlo stuurt voortaan alleen nog maar Zwarte Pieten de straat op met een grijs gezicht.

Dat meldt Omroep Venlo op basis van een Facebookbericht van de stichting.

Neutraal
Kinderfeesten Venlo denkt hiermee voor een neutrale oplossing te hebben gekozen: de kleur grijs kan immers niet met een huidskleur vergeleken worden, maar de pieten blijven toch onherkenbaar.

Makeover
De pieten krijgen ook verschillende kapsels, dus niet per se de zwarte krullenbol. Ook de mond van de Zwarte Pieten wordt minder opvallend: die krijgt namelijk geen kleur, óf dezelfde kleur als het pak van het hulpje van Sinterklaas.

Alternatief Sinterklaasfeest?
Dat heeft de Stichting Kinderfeesten afgesproken met een aantal Sinterklaascomités in andere steden in Nederland. De stichting is er overigens nog niet helemaal uit hoe het Sinterklaasfeest dit jaar vorm moet krijgen. Vanwege de coronapandemie is er geen traditionele intocht in Venlo. Daarom wordt nog nagedacht over alternatieven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen