Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwarte Piet in Maastricht blijft zwart

Geplaatst opdinsdag 23 september 2014 - 10:59

Zwarte Piet blijft in Maastricht gewoon zwart.

Dat zegt Jelle Ummels van de stichting Sinterklaas aan de Maas, die dat kinderfeest in Maastricht organiseert, als reactie op de nationale discussie over Zwarte Piet.

Nooit negatieve reacties
Ummels: "Wij gaan daar niet in mee. We hebben in Maastricht ook nog nooit negatieve reacties gekregen. Wij maken er een mooi kinderfeest van en doen niet mee aan de landelijke hype.”

Intocht
De intocht van Sinterklaas wordt in Maastricht georganiseerd door een andere stichting. Ook daar wordt niets veranderd. Voorzitter Ger Thelosen met een knipoog: "Bij de intocht kennen wij enkel bruine Pieten. Geen enkele discussie dus."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Schoorsteenpieten bij sinterklaasintocht in Maastricht
Zwarte Piet is toch gewoon zwart in Maastricht
Maastricht houdt het bij zwarte, bruine en roetveegpieten
Zwarte Piet blijft in bijna heel Limburg zwart
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen