Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwarte Piet blijft in bijna heel Limburg zwart

Geplaatst opdonderdag 10 november 2016 - 18:24

Zwarte Piet blijft in bijna alle Limburgse gemeenten zwart. Alleen in Maastricht en Simpelveld zullen er ook andere pieten te zien zijn.

Dat blijkt uit een rondgang van het AD.

Zwart
De krant vroeg alle Nederlandse gemeenten hoe Zwarte Piet er dit jaar bij hun uitziet. In Limburg bleek dat het overgrote deel zwart blijft. Enkel Maastricht en Simpelveld laten weten dat er naast Zwarte Pieten ook andere soorten pieten bij de intocht zullen zijn.

Er zijn ook nog een paar gemeenten die nog niet weten hoe Zwarte Piet er uit gaat zien. Het gaat daarbij om Venlo, Stein en Vaals.

Benieuw hoe Zwarte Piet er in de rest van Nederland uitziet kijk dan op De Limburger.

Zwarte Piet in Limburg: Donkerrood: meerdere kleuren, Lichtrood: Zwarte Piet, Roze: onbekend

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht houdt het bij zwarte, bruine en roetveegpieten
Ook roetpieten bij intocht Sinterklaas in Maastricht
Video: Moeder woedend op tegenstanders Zwarte Piet
Lex Uiting nieuwe verslaggever Sinterklaasjournaal
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen