Kick Out Zwarte Piet Maastricht Demonstratie

Zwarte Piet-relschopper staat terecht voor 'aanslag'

Een 29-jarige man uit Schin op Geul verschijnt woensdagochtend via snelrecht voor de rechter voor zijn rol tijdens de Zwarte Piet-rellen in Maastricht. De twintiger zou zwaar vuurwerk naar agenten hebben gegooid.

KOZP-Demonstratie Maastricht
Zwarte Piet-relschoppers vrijgelaten: geen snelrechtzitting

Twee mensen die onlangs zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de Zwarte Piet-rellen in Maastricht, zijn vrijdag weer vrijgelaten. Daarmee is ook een snelrechtzitting van de baan.

Bakker Thijs Broekmans uit Panningen
Nog geen roetveegpiet in chocoladevorm

De verandering van de hulp van Sinterklaas is de laatste jaren ook in veel winkels zichtbaar. Een traditionele Zwarte Piet, als poppetje in de zaak, of in een reclamefolder, zie je bijna nergens meer. Voor bakkerijen en chocolatiers is het wat lastiger.

protest zwarte piet heerlen (24 sep 2020)
Onderzoek: Limburg conservatief in Zwarte Piet-discussie

Limburgers zijn conservatief als het gaat om de kleur die het graag ziet op de huid van Sinterklaas' ondersteunend personeel.

Sinterklaas
Boeken Zwarte Piet niet geweerd uit Limburgse bibliotheken

Er zijn geen Limburgse bibliotheken die boeken met Zwarte Piet uit hun collectie hebben verwijderd.

Kick Out Zwarte Piet Venlo (21 nov 2020)
Sfeer grimmig bij demonstratie KOZP in Venlo

Tientallen actievoerders van Kick Out Zwarte Piet demonstreren zaterdagmiddag om 14:00 uur in Venlo. De politie is massaal aanwezig om ongeregeldheden te voorkomen. Ook honderden tegendemonstranten zijn aanwezig.

Posters Zwarte Piet Venlo (21 nov 2020)
Venlo volgehangen met posters Zwarte Piet

In Venlo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag posters met een afbeelding van Zwarte Piet opgehangen. Het is niet bekend wie dat heeft gedaan.

tegenstander zwarte piet maastricht demonstratie kozp (16 nov 2020)
Venlo zaterdag toneel van twee protesten rond Zwarte Piet

Een actiegroep die voorstander is van het behoud van Zwarte Piet gaat zaterdag demonstreren in Venlo.

Grijze en zwarte piet (15 okt 2020)
Oproep extreemrechtse NVU: 'Tegengeluid KOZP in Venlo'

De rechts-extremistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) heeft haar leden opgeroepen om zaterdag in Venlo te demonstreren.

tegenstander zwarte piet maastricht demonstratie kozp (16 nov 2020)
Penn met 23 mensen digitaal in gesprek over Pietenprotest

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht gaat met 23 mensen digitaal in gesprek over het uit de hand gelopen Zwarte Pieten-protest. Zij hebben zich aangemeld naar aanleiding van haar oproep op Facebook.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten