afval na schaatsen

Video: Zwerfafval op het ijs opruimen voor de dooi inzet

Het massale toerisme op natuurijs zorgt voor het nodige afval. Vuurpijltjes, flesjes bier en plastic vormen de buit van maandag.

Edit - Schaatsdrukte
Drukte met auto's bij bevroren Zwart Water: 'Kom te voet'

De gemeente Venlo roept vrijdag mensen op om niet meer met de auto naar natuurgebied Zwart Water te komen.

Even ontsnappen aan Corona
Even ontsnappen aan corona: 'We worden hier wijzer van'

De natuur in, maar niet de drukte opzoeken. Om op een mooie dag te ontsnappen aan al het corona-nieuws volstaat een eenvoudig houten bankje in een natuurgebied.

Producties Toneelgroep Maastricht blijven scoren

Toneelgroep Maastricht heeft in 2018 het succes van vorig jaar overtroffen. De voorstellingen van het gezelschap van de artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans trokken 75.000 bezoekers naar het theater.

Regisseur voorstelling Bende van Venlo zelf overvallen

De regisseur van het theaterstuk over de Bende van Venlo, Zwart Water, is vrijdagavond zelf slachtoffer geworden van een inbraak.

'Jezus' speelt hoofdrol in thriller over Bende van Venlo

Acteur Abbie Chalgoum uit Venlo gaat de hoofdrol spelen in de toneelthriller Zwart Water van Toneelgroep Maastricht.

Schaatsmarathon op Zwart Water afgeblazen

Het Gewestelijk Kampioenschap schaatsen op natuurijs gaat niet door.

Fotograaf zoekt ouders van 'Sven Kramer in de dop'

Fotograaf Mara van den Oetelaar is op zoek naar de ouders van een schaatsende jongen die ze op de foto heeft gezet.

Verdachte van mogelijke schietpartij Venlo langer vast

De 19-jarige Venlonaar die vorige week is aangehouden bij een mogelijke schietpartij bij natuurgebied Zwart Water zit nog altijd vast.

Onderzoek naar mogelijke schietpartij Venlo

De politie gaat verder met het onderzoek naar mogelijke schoten die zijn gelost bij een uit de hand gelopen ruzie in Venlo.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten