Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwart Goud-bier toch op de markt

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2015 - 8:42

Het speciale jubileumbier Zwart Goud komt na aanloopproblemen toch op de markt. Vanaf april is het in een gelimiteerde oplage van 50.000 flesjes verkrijgbaar.

"Het Jaar van de Mijnen wilde geen geld steken in het project Zwart Goud, maar gaf in tweede instantie wel toestemming voor gebruik van het logo", zegt Christian Petermann, een van de initiatiefnemers. "Voorwaarde was dat de opbrengst naar een goed doel gaat. Dat wordt Serious Request 2015."

Streekproduct
Zwart Goud is een initiatief van de Heerlense stichting Cultbier, dat het bier laat brouwen door Ambrass in Sittard. In het brouwsel - bedenkers spreken van 'koempelbier' - wordt bronwater uit Hoensbroek en honing van een Heerlense imker verwerkt.

Online bestellen
Bestellingen kunnen worden gedaan vanaf 1 april via de website van de stichting. Petermann: "In het hart van de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek, Heerlen en Geleen, komen afhaalpunten. Dat zullen we bijtijds bekendmaken."

Eerste biertje
Deputé Ger Koopmans krijgt komende vrijdag het eerste exemplaar aangeboden tijdens de opening van de expositie Mine-Art in Geleen. Het tweede exemplaar gaat naar mijnwerkerskleinzoon en eurocommissaris Frans Timmermans.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bier tijdens algemene beschouwingen in Heerlen
Tapperie de Gats
Keuze uit 100 soorten bier in Sittard
Tekort aan bierpullen door megadrukte Oktoberfeest
Brouwerij Sittard brouwt speciaalbier op recept
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen