Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwart Goud-bier toch op de markt

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2015 - 8:42

Het speciale jubileumbier Zwart Goud komt na aanloopproblemen toch op de markt. Vanaf april is het in een gelimiteerde oplage van 50.000 flesjes verkrijgbaar.

"Het Jaar van de Mijnen wilde geen geld steken in het project Zwart Goud, maar gaf in tweede instantie wel toestemming voor gebruik van het logo", zegt Christian Petermann, een van de initiatiefnemers. "Voorwaarde was dat de opbrengst naar een goed doel gaat. Dat wordt Serious Request 2015."

Streekproduct
Zwart Goud is een initiatief van de Heerlense stichting Cultbier, dat het bier laat brouwen door Ambrass in Sittard. In het brouwsel - bedenkers spreken van 'koempelbier' - wordt bronwater uit Hoensbroek en honing van een Heerlense imker verwerkt.

Online bestellen
Bestellingen kunnen worden gedaan vanaf 1 april via de website van de stichting. Petermann: "In het hart van de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek, Heerlen en Geleen, komen afhaalpunten. Dat zullen we bijtijds bekendmaken."

Eerste biertje
Deputé Ger Koopmans krijgt komende vrijdag het eerste exemplaar aangeboden tijdens de opening van de expositie Mine-Art in Geleen. Het tweede exemplaar gaat naar mijnwerkerskleinzoon en eurocommissaris Frans Timmermans.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bier tijdens algemene beschouwingen in Heerlen
Tapperie de Gats
Keuze uit 100 soorten bier in Sittard
Tekort aan bierpullen door megadrukte Oktoberfeest
Brouwerij Sittard brouwt speciaalbier op recept
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen