Overslaan en naar de inhoud gaan

Zware windstoten laten sporen achter in Limburg

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 8:39

Vanuit alle delen van Limburg komen meldingen van stormschade. In de meeste gevallen gaat het om omgewaaide bomen en afgewaaide takken.

In Stein viel donderdagochtend een boom op een auto. De brandweer moest de bestuurster uit het voertuig halen. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook een fietser in Ulestraten raakte gewond door takken die op het fietspad vielen. Het slachtoffer is behandeld door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Boom op huis
Door de forse rukwinden is een tak van een boom op een huis in Maastricht gevallen. Dat gebeurde rond 7:25 uur in de Begoniastraat. De bewoonster was thuis toen de tak op haar huis viel en vervolgens in de voortuin belandde. Het is niet bekend of de woning schade heeft opgelopen. Ook in Venlo aan de Stalbergweg is een boom tegen een woning gevallen. Volgens de hulpdiensten was er geen sprake van een onveilige situatie.

Boom tegen woning Stalbergweg Venlo (21 okt 2021)
Foto: Keistadnieuws

Omgewaaide bomen
En in Venray is omstreeks 8:30 uur een boom omgewaaid en op een fietspad gevallen. Brandweerlieden moesten de stevige stam verwijderen. Ook op de Rosmolenbaan waren de hulpdiensten bezig met het opruimen van een omgewaaide boom. Daarnaast zorgde een omgewaaide boom op de Smakterweg voor problemen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Verder is de brandweer opgeroepen om een boom te verwijderen in Baarlo. Dat vond plaats op de Bongardweide. De betreffende boom is in stukken gezaagd en aan de zijkant gelegd zodat het verkeer weer doorgang kon vinden.

Stormmeldingen
Het lijkt bij de brandweer vooralsnog mee te vallen met meldingen over schade door de harde wind. "Vanaf 7:00 uur druppelden de eerste meldingen binnen. Tot nu toe hebben we 15 stormmeldingen ontvangen", licht een woordvoerder van de brandweer toe. Wel waarschuwt hij dat wandelaars, fietsers en automobilisten uit de buurt moeten blijven van bomen die nog in blad staan.

"Bij spoed bel 112, maar als er geen gevaar is voor de omgeving kan iedereen 0900-0904 bellen. Zo raakt de spoedlijn niet overbelast", aldus de brandweerwoordvoerder.

Drukte
Op meerdere wegen had het verkeer last van het onstuimige weer. In Limburg is het nog geen herfstvakantie, dus daar verliepen de spitsen volgens de ANWB extra druk. Rond de klok van 10:00 uur was de ochtendpits voorbij en is de provincie filevrij.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie op de Limburgse wegen.

Hulpdiensten
Op diverse plaatsen in Nederland zorgde de harde wind voor problemen. Politie, brandweer en andere hulpdiensten hadden het druk met omgewaaide schuttingen en bomen en dakpannen die zijn afgewaaid. Ook het treinverkeer was op meerdere plekken ontregeld vanwege bomen en takken op het spoor.

Code geel
Voor heel het land geldt donderdag code geel vanwege zware windstoten. Volgens Meteo Limburg meldde het KNMI-weerstation Ell-Haler in de ochtend een uitschieter van 94 kilometer per uur en hogerop in Zuid-Limburg kwam het tot bijna 100 kilometer per uur.

Lees ook: Zware windstoten op komst, hele donderdag code geel

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen