Overslaan en naar de inhoud gaan

Zware windstoten door zomerstorm Francis

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2020 - 6:34

Zomerstorm Francis raast woensdagochtend over Nederland. In de ochtend en het eerste deel van de middag krijgt Limburg te maken met onstuimig weer en zware windstoten.

Dat meldt Meteo Limburg.

Spits
Naar verwachting is de wind het sterkst rond de ochtendspits. Verkeer kan dan last hebben van windstoten van tussen de 75 en 85 kilometer per uur. Rijkswaterstaat waarschuwt dat automobilisten daar rekening mee moeten houden en adviseert om niet met aanhangers of caravans de weg op te gaan.

In Nuth viel een grote boom om door de storm.

Video: via WhatsApp

Later op de dag neemt de wind in kracht af. Af en toe kan het regenen, maar meestal is het droog. Het blijft wel redelijk bewolkt. Als de zon schijnt, loopt de temperatuur op tot maximaal 21 graden.

Stormschade
Tijdens de zomerstorm is kans op schade door omvallende bomen, zoals in de nacht van dinsdag op woensdag in Venlo in de Schandeloselaan. Volgens een woordvoerder van de brandweer Limburg-Noord valt het aantal meldingen nog mee. "Het KNMI heeft code geel afgegeven. Normaal gesproken verwacht je dan meer meldingen. Het kan zijn dat het aantal nog stijgt in de loop van de ochtend als mensen de weg op gaan."

Stormschade Venlo (26 aug 2020)
Foto: Luuk Timmermans

Door de droogte van de afgelopen periode is een aantal boomsoorten verzwakt. Deze bomen kunnen makkelijker omvallen. Verder staan de loofbomen in deze tijd van het jaar nog vol in blad, waardoor ze meer wind vangen.

Bekijk hier de uitgebreide weersverwachting.

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen