Overslaan en naar de inhoud gaan

Zware veiligheidsmaatregelen bij rechtszaak vergismoord

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 11:00

Onder zware veiligheidsmaatregelen is vrijdag de rechtszaak over de Venlose vergismoord van start gegaan in de rechtbank van Maastricht.

De zaak gaat over de moord op de Russische Tanja Gurskaja. Zij werd in 2012 in Venlo voor haar woning doodgeschoten. Het doelwit van de moordaanslag zou haar man Wilmo zijn geweest.

Zwaailichten
Een Range Rover met daarin waarschijnlijk een van de verdachten reed vrijdagmorgen op de A2 met hoge snelheid en zwaailichten naar de rechtbank. Het verkeer moest wijken om de man veilig en op tijd naar het cellenblok van de rechtbank te brengen. In de rechtszaal zit het publiek in een aparte zaal en journalisten mogen de zitting achter glas volgen. Het is een complexe zaak met een hoog veiligheidsrisico.

Doelwit
In de zaak zijn drie verdachten: John B. uit Helden, en de vermeende huurmoordenaars Janis V. uit Letland en Dennis W. uit Tegelen. Wilmo, de man van de vermoorde Tanja Gurskaja, zou het eigenlijke doelwit van de schutters zijn geweest, vanwege een conflict in het drugsmilieu. John B. en Wilmo zouden ruzie hebben gekregen over een partij cocaïne. Volgens Dennis zou John aan Wilmo 6 tot 6,5 ton moeten betalen, maar dat kon Heldenaar John niet. Hij zou daarna de opdracht hebben gegeven voor de liquidatie van zijn voormalige compagnon Wilmo. Hij ontkent dat zelf. Volgens Dennis kreeg hij 4000 tot 5000 euro van John om een vuurwapen te kopen.

Vergismoord
Tanja Gurskaja werd op die bewuste donderdag 25 oktober voor haar huis dodelijk geraakt door kogels. Vrijdag worden tijdens de zitting deze feiten en de persoonlijke omstandigheden van de verdachte Dennis W. besproken. Hij heeft als kroongetuige zijn verhaal gedeeld. Het Openbaar Ministerie heeft eerder met Dennis afgesproken dat in ruil voor zijn verklaring veertien in plaats van twintig jaar cel tegen hem geëist zal worden.

Wilmo, familie van hem en van Tanja zijn vrijdag in de rechtszaal aanwezig.

Voor de zaak zijn zeven dagen uitgetrokken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen