Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zware tegenstander voor Ajax-vrouwen in Champions League

Geplaatst opmaandag 1 oktober 2018 - 19:20

De voetbalsters van Ajax moeten het in de achtste finales van de Champions League opnemen tegen Olympique Lyon.

De Franse club is titelhouder en won het Europese bekertoernooi in de voorbije drie jaar. De Ajax-selectie telt drie Limburgse speelsters: de Maastrichtse Vanity Lewerissa, Kim Mourmans uit Rijckholt en keepster Marieke Ubachs uit Dieteren.

Treffers
Lewerissa nam in Praag (1-2) de twee treffers voor haar rekening, waarmee de vrouwen zich verzekerden van plaatsing voor de achtste finales. Het is voor het eerst dat de Ajax-vrouwen de laatste zestien van dit prestigieuze toernooi bereiken.

Lees ook: Lewerissa houdt Champions League-droom Ajax levend

Eerst thuis
De wedstrijden tegen Lyon worden op 17 of 18 oktober gespeeld en op 31 oktober of 1 november. Ajax speelt eerst thuis. De return in Frankrijk is twee weken later. Bij Lyon speelt international Shanice van de Sanden.

Lieke Martens moet het in de achtste finales met FC Barcelona opnemen tegen Glasgow City.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen