Overslaan en naar de inhoud gaan

Zware onweersbuien trekken over Limburg

Geplaatst opvrijdag 1 juni 2018 - 6:19

De laatste dag van de werkweek begint met donder en bliksem. Vanuit Duitsland komen fikse onweersbuien richting Limburg.

De onweersbuien trekken volgens weerman Thijs Zeelen onverwacht over de provincie.

Blikseminslagen
Zeelen meldt dat de eerste rake blikseminslagen voor 06:00 uur al werden gemeld. Vooral Maastricht en Heerlen krijgen het zwaar te verduren. De buien trekken langzaam over de provincie, waardoor er plaatselijk veel regen kan vallen. Er kan ook hagel uit de lucht vallen.

Later in de ochtend krijgen ook Midden- en Noord-Limburg te maken met onweersbuien. Een koude dag wordt het overigens niet; het kwik loopt vrijdag op tot een graad of 25 graden. Lees hier de uitgebreide weersverwachting voor Limburg.

Code geel
Het KNMI heeft voor Limburg waarschuwingscode geel afgegeven vanwege het onweer. Het advies: Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen