Overslaan en naar de inhoud gaan

Zware kritiek op Verzijlbergh in corporatie-rapport

Geplaatst opdonderdag 30 oktober 2014 - 15:48

Oud-directeur Leks Verzijlbergh van woningcorporatie Servatius krijgt zware kritiek van de enquetecommissie van de Tweede Kamer die onderzoek heeft gedaan naar de woningcorporaties.

In het donderdagmiddag gepresenteerde eindrapport wordt Verzijlbergh 'naïviteit, amateurisme en zelfoverschatting' verweten in het dossier van de grootschalige studentencampus in Maastricht. Servatius trok in november 2009 de stekker uit het project, dat de woningcorporatie uiteindelijk opzadelde met een schadepost van 60 miljoen euro.

Ontslagen
Verzijlbergh was op dat moment ontslagen. De enquetecommissie vindt dat de Raad van Toezicht daarmee 'juist' heeft gehandeld omdat hij 'zich niet aan de afspraken bij het campusproject zou hebben gehouden en onverantwoord handelde.' De commissie betreurt het ook dat niet eerder is ingegrepen.

Calatrava
Zij hekelt verder het inschakelen van de wereldberoemde architect Calatrava bij de bouw van de campus. De commissie noemt dat een teken van gebrek aan kostenbewustzijn: "Uiteindelijk heeft het architectenbureau voor 14 miljoen euro gedeclareerd, voor een project dat niet verder dan de fundering is gekomen", staat in het rapport.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Leks Verzijlbergh is zich van geen kwaad bewust
Rechter: Kritisch rapport Verzijlbergh 'onder de maat'
ANP
Roland van Vliet: 'Verzijlbergh komt er goed vanaf'
ANP
Servatius schikt met Leks Verzijlbergh
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen