Overslaan en naar de inhoud gaan

Zware klus voor MVV in strijd om promotie

Geplaatst opzaterdag 5 mei 2018 - 8:41

Voor MVV staat zaterdagavond een belangrijke wedstrijd op het programma. De Maastrichtenaren moeten tegen Almere City knokken voor hun laatste kans in de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

De Sterrendragers gingen in de eigen Geusselt met 1-3 onderuit tegen Almere City. In het Yanmar Stadion staat zaterdagavond de return op het programma.

Hattrick
Een hattrick van Almere-verdediger Damon Mirani deed MVV de das om. De ploeg van Ron Elsen staat daarom voor een zware klus. De Maastrichtenaren moeten met minimaal drie doelpunten verschil winnen. Almere City heeft dus verreweg de betere papieren.

Lees ook: Zware domper voor MVV tijdens eerste play-offwedstrijd: 1-3

Limburgse clash
Mocht MVV zaterdagavond toch een ronde verder komen in de nacompetitie, dan kunnen we ons mogelijk opmaken voor een Limburgse clash. Roda JC is dan de tegenstander in de halve finale om promotie. Vorig jaar troffen de twee Limburgse rivalen elkaar ook al. Toen trok Roda aan het langste eind.

Wonder
Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is, kan Roda de nacompetitie nog ontlopen. De Koempelclub speelt zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. De Kerkradenaren blijven in de eredivisie als de wedstrijd met de Hagenezen wordt gewonnen en het verschil in doelsaldo met NAC wordt overbrugd. Dat verschil is nu tien doelpunten in het nadeel van Roda. Kortom, er is bijna een wonder nodig voor handhaving.

Lees ook: Roda heeft weinig vertrouwen in ontlopen nacompetitie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen