Overslaan en naar de inhoud gaan

Zware dagen voor gezinscoach: 'Veerkracht raakt op'

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 20:21

Gezinnen die normaal een steuntje in de rug krijgen door een gezinscoach, hebben het zwaar.

Door de maatregelen die zijn genomen vanwege de uitbraak van het coronavirus kunnen zij niet de hulp krijgen die ze normaal gewend zijn.

Skype
Opvoedingsspecialist Nicole van der Veeke probeert nu via Skype contact te houden met de families die hulp nodig hebben. Ideaal is dat niet, legt ze uit. "Als je ze in je eigen praktijk ziet dan kun je al je voelsprieten uitzetten en voel je meteen hoe het met een gezin gaat. Dat is een stuk moeilijker met Skype."

Video: L1

Zwaar
Van der Veeke, van Stichting Kinderleven Maastricht, begeleidt gezinnen die extra hulp nodig hebben, bijvoorbeeld kinderen met gedragsproblemen, kinderen die een ouder zijn verloren of jonge moeders die stress ervaren. "Ik merk nu in de derde week van coronavirus dat gezinnen het toch wel zwaar hebben. Je merkt dat de veerkracht op raakt. Het vergt veel van je eigen creativiteit en ritme om de dag goed in te vullen."

Kindermishandeling
Van der Veeke is als begeleider een belangrijke pion in het signaleren van kindermishandeling. "Door de spanning en door het zo dicht op elkaars lip zitten kunnen oude patronen terugkomen. Ik zou ook tegen iedereen willen zeggen: als je iets hoort of ziet, doe er iets mee. Laat een ouder en kind in nood niet achter. Kijk of je een helpende hand kunt bieden om het stressniveau te verlagen."

Lees ook: 'Huiselijk geweld neemt toe door gedwongen thuiszitten'

Lees hier meer over het coronavirus

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen