Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zwangere vrouw berooft Jelle Brandt Corstius in Sittard

Geplaatst opdonderdag 30 oktober 2014 - 16:11

Schrijver, tv-maker en correspondent Jelle Brandt Corstius is woensdag in Sittard beroofd door een zwangere zigeunervrouw.

Brandt Corstius schrijft in een bericht op zijn site dat hij samen met twee zigeunervrouwen in de lift naar het perron stapte.

Zwanger
De schrijver was met de fiets en ging daarom met de lift. Toen hij de twee vrouwen op zijn hoede vroeg waarom ook zij met de lift ging, wees een van de meisjes naar haar dikke buik. Brandt Corstius schrijft in zijn blog. "Zwanger, zei ze met een onbestemd maar zwaar accent. Ik glimlachte en keek gegeneerd weg. Waarom was mij dat niet eerder opgevallen? Waarom ging ik altijd toch maar uit van het slechtste van de mens?"

Bankpas en ov-chipkaart
Even laten voelde de voormalig Zomergasten-presentator 'gekrabbel aan zijn rug'. Op het perron kwam de zoon van schrijver Hugo Brandt Corstius en een broer van columniste Aaf Brandt Corstius er achter dat zijn bankpas en ov-chipkaart verdwenen waren. De schrijver ging achter de zwangere vrouw aan, maar toen hij haar aansprak was haar compagnon al gevlogen.

De voormalig Ruslandcorrespondent twijfelt in zijn blog overigens hardop aan de zwangerschap van de dievegge.

Zigeuners
Het was overigens de derde keer dat Brandt Corstius werd beroofd. Een keer in een bus in Rome en een keer in de metro in St. Petersburg. In beide gevallen waren ook toen zigeuners de daders, volgens de tv-maker.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

vuurwapen
Mannen dreigen met vuurwapen in Sittard
Busje van Sittardse dj DJacky opengebroken
Tiener beroofd van portemonnee in Sittard
Wijk Urmond wil compensatie voor zigeuners
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen