Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwangere vrouw berooft Jelle Brandt Corstius in Sittard

Geplaatst opdonderdag 30 oktober 2014 - 16:11

Schrijver, tv-maker en correspondent Jelle Brandt Corstius is woensdag in Sittard beroofd door een zwangere zigeunervrouw.

Brandt Corstius schrijft in een bericht op zijn site dat hij samen met twee zigeunervrouwen in de lift naar het perron stapte.

Zwanger
De schrijver was met de fiets en ging daarom met de lift. Toen hij de twee vrouwen op zijn hoede vroeg waarom ook zij met de lift ging, wees een van de meisjes naar haar dikke buik. Brandt Corstius schrijft in zijn blog. "Zwanger, zei ze met een onbestemd maar zwaar accent. Ik glimlachte en keek gegeneerd weg. Waarom was mij dat niet eerder opgevallen? Waarom ging ik altijd toch maar uit van het slechtste van de mens?"

Bankpas en ov-chipkaart
Even laten voelde de voormalig Zomergasten-presentator 'gekrabbel aan zijn rug'. Op het perron kwam de zoon van schrijver Hugo Brandt Corstius en een broer van columniste Aaf Brandt Corstius er achter dat zijn bankpas en ov-chipkaart verdwenen waren. De schrijver ging achter de zwangere vrouw aan, maar toen hij haar aansprak was haar compagnon al gevlogen.

De voormalig Ruslandcorrespondent twijfelt in zijn blog overigens hardop aan de zwangerschap van de dievegge.

Zigeuners
Het was overigens de derde keer dat Brandt Corstius werd beroofd. Een keer in een bus in Rome en een keer in de metro in St. Petersburg. In beide gevallen waren ook toen zigeuners de daders, volgens de tv-maker.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

vuurwapen
Mannen dreigen met vuurwapen in Sittard
Busje van Sittardse dj DJacky opengebroken
Tiener beroofd van portemonnee in Sittard
Wijk Urmond wil compensatie voor zigeuners
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen