Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zwakbegaafde prostituee moest briefgeld eten'

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 14:24

De zwakbegaafde Chantal* zegt maandenlang als een beest te zijn behandeld door André P. (32). Hij zou haar hebben opgesloten in een hondenbench, geld hebben laten eten en haar gedwongen hebben tot seks met zeker tachtig mannen.

Justitie eiste maandag zeven jaar celstraf tegen de Heerlense dertiger, vanwege mensenhandel, seksuele uitbuiting en mishandeling. De officier spreekt van 'bruut geweld'.

Lees ook: 'Duitse vrouw had gedwongen seks met ruim 80 mannen'

Snel verliefd
De Duitse, zwakbegaafde vrouw kwam in mei 2018 bij André terecht in haar zoektocht naar een tijdelijk onderkomen. Ze was verslaafd en dreigde op straat te belanden. Via een vriend van André kwamen de twee in contact. "Er was al vrij snel sprake van liefde", zei de verdachte maandag. "Maar na vijf of zes dagen was het geld op. We hadden alles opgemaakt aan cocaïne en drank."

Seksadvertenties
André zegt dat Chantal met het sekswerkplan kwam, zij claimt dat hij het bedacht. Linksom of rechtsom: er was geld nodig om weer drank en drugs te kunnen kopen. Chantal had daarom maandenlang seks met mannen die reageerden op een advertentie op Seksjobs.nl.

Dat gebeurde in de Heerlense woning van André of bij de klanten thuis. Ook konden klanten een filmpje kopen waarop te zien was hoe Chantal zichzelf bevredigde.

In de bench
De vrouw kon naar eigen zeggen geen kant op. André zou haar bankpas, paspoort, zorgkaart en op een zeker moment zelfs een deel van haar kunstgebit hebben afgepakt. Als zij niet deed wat André wilde, zou hij haar slaan en zelfs opsluiten in de hondenbench. Grote onzin, zegt de verdachte daar zelf over. Hij heeft wel toegegeven dat hij alle afspraken én de seksadvertentie maakte.

Briefgeld gegeten
Een getuige heeft bij de politie verklaard hoe André de vrouw behandelde. Het duo zou eens bij hem op bezoek zijn geweest. "Hij noemde haar steeds 'zijn hoer'. Toen we gingen eten, mocht zij niet mee-eten. Ze mocht ook niets drinken of naar de wc. Toen ze dat toch deed, sloeg hij haar." André zou Chantal ook briefgeld hebben laten opeten. "Ik heb nog nooit zoiets onmenselijks meegemaakt."

Plukken haar
Uiteindelijk klopte Chantal bij wildvreemde mensen op de deur om hulp te vragen. Ze kwam in een Blijf van mijn Lijf-huis terecht. Daar zagen hulpverleners verschillende blauwe plekken, er misten plukken haar en ze was een deel van haar gebit kwijt. André geeft toe dat er soms sprake was van geweld, maar zeker niet van gedwongen prostitutie.

Vrijspraak gevraagd
Dat onderstreepte advocaat Raimon Maessen. "Telefonische communicatie is onderzocht, daar blijkt geen dwang uit. Ze was vrij om te gaan en te staan waar ze wilde", zei Maessen maandag. "Dat hij haar 'hoer' noemde is niet fraai, maar bewijst niets van dwang. Daarnaast zijn haar verklaringen op cruciale punten tegenstrijdig." De advocaat vroeg vrijspraak voor mensenhandel en seksuele uitbuiting.

Het Duitse slachtoffer heeft een schadeclaim van ongeveer 70.000 euro ingediend. Het grootste deel van die vordering, 37.000 euro, bestaat uit inkomsten uit sekswerk die ze niet zou hebben ontvangen.

*De echte naam van het slachtoffer is bij de redactie bekend, maar wordt uit privacyoverwegingen niet gebruikt.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen