Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zwakbegaafde prostituee moest briefgeld eten'

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 14:24

De zwakbegaafde Chantal* zegt maandenlang als een beest te zijn behandeld door André P. (32). Hij zou haar hebben opgesloten in een hondenbench, geld hebben laten eten en haar gedwongen hebben tot seks met zeker tachtig mannen.

Justitie eiste maandag zeven jaar celstraf tegen de Heerlense dertiger, vanwege mensenhandel, seksuele uitbuiting en mishandeling. De officier spreekt van 'bruut geweld'.

Lees ook: 'Duitse vrouw had gedwongen seks met ruim 80 mannen'

Snel verliefd
De Duitse, zwakbegaafde vrouw kwam in mei 2018 bij André terecht in haar zoektocht naar een tijdelijk onderkomen. Ze was verslaafd en dreigde op straat te belanden. Via een vriend van André kwamen de twee in contact. "Er was al vrij snel sprake van liefde", zei de verdachte maandag. "Maar na vijf of zes dagen was het geld op. We hadden alles opgemaakt aan cocaïne en drank."

Seksadvertenties
André zegt dat Chantal met het sekswerkplan kwam, zij claimt dat hij het bedacht. Linksom of rechtsom: er was geld nodig om weer drank en drugs te kunnen kopen. Chantal had daarom maandenlang seks met mannen die reageerden op een advertentie op Seksjobs.nl.

Dat gebeurde in de Heerlense woning van André of bij de klanten thuis. Ook konden klanten een filmpje kopen waarop te zien was hoe Chantal zichzelf bevredigde.

In de bench
De vrouw kon naar eigen zeggen geen kant op. André zou haar bankpas, paspoort, zorgkaart en op een zeker moment zelfs een deel van haar kunstgebit hebben afgepakt. Als zij niet deed wat André wilde, zou hij haar slaan en zelfs opsluiten in de hondenbench. Grote onzin, zegt de verdachte daar zelf over. Hij heeft wel toegegeven dat hij alle afspraken én de seksadvertentie maakte.

Briefgeld gegeten
Een getuige heeft bij de politie verklaard hoe André de vrouw behandelde. Het duo zou eens bij hem op bezoek zijn geweest. "Hij noemde haar steeds 'zijn hoer'. Toen we gingen eten, mocht zij niet mee-eten. Ze mocht ook niets drinken of naar de wc. Toen ze dat toch deed, sloeg hij haar." André zou Chantal ook briefgeld hebben laten opeten. "Ik heb nog nooit zoiets onmenselijks meegemaakt."

Plukken haar
Uiteindelijk klopte Chantal bij wildvreemde mensen op de deur om hulp te vragen. Ze kwam in een Blijf van mijn Lijf-huis terecht. Daar zagen hulpverleners verschillende blauwe plekken, er misten plukken haar en ze was een deel van haar gebit kwijt. André geeft toe dat er soms sprake was van geweld, maar zeker niet van gedwongen prostitutie.

Vrijspraak gevraagd
Dat onderstreepte advocaat Raimon Maessen. "Telefonische communicatie is onderzocht, daar blijkt geen dwang uit. Ze was vrij om te gaan en te staan waar ze wilde", zei Maessen maandag. "Dat hij haar 'hoer' noemde is niet fraai, maar bewijst niets van dwang. Daarnaast zijn haar verklaringen op cruciale punten tegenstrijdig." De advocaat vroeg vrijspraak voor mensenhandel en seksuele uitbuiting.

Het Duitse slachtoffer heeft een schadeclaim van ongeveer 70.000 euro ingediend. Het grootste deel van die vordering, 37.000 euro, bestaat uit inkomsten uit sekswerk die ze niet zou hebben ontvangen.

*De echte naam van het slachtoffer is bij de redactie bekend, maar wordt uit privacyoverwegingen niet gebruikt.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen