Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwaarbewapende Heerlenaar twee jaar achter slot en grendel

Geplaatst opdinsdag 4 februari 2020 - 15:03

Een 39-jarige man uit Heerlen moet twee jaar de cel in nadat bij hem thuis zware wapens werden gevonden.

Na een anonieme tip deed de politie in oktober 2019 een huiszoeking bij de man. Daar vond men twee vuurwapens, munitie en drugs.

Lees ook: Heerlenaar twee weken langer vast voor bezit zware wapens

Geen speelgoed
Het ging zeker niet om speelgoedpistooltjes; de man had een Kalasjnikov en een hagelgeweer met afgezaagde loop in huis. Daarnaast had de Heerlenaar zeker 115 patronen in huis en vond de politie 302 gram amfetamine, 146 gram hennep en 58 gram hasj.

Schieten met nieuwjaar
De rechter houdt er rekening mee dat in de buurt van de wapens ook tiewraps en een bivakmuts zijn gevonden. Het doet vermoeden dat de man stoute plannen had. Daarover heeft de dertiger niks verklaard; hij zei enkel dat hij altijd al een wapen had willen hebben. Met de Kalasjnikov had hij bovendien 'in de wei' willen schieten met de jaarwisseling.

Lees ook: Man met AK47, hagelgeweer, drugs en stoorzender opgepakt

Ruig feestje
Ook voor de grote hoeveelheid drugs had hij een bijzonder excuus. Het spul was blijven liggen na een feestje bij hem thuis, maar het waren zeker niet zijn drugs, verklaarde hij bij de politie. De rechter vindt het een ongeloofwaardig verhaal. "Het lijkt erop dat de verdachte zich begeeft in het criminele circuit, waarin het voorhanden hebben van dergelijke goederen normaal is."

Justitie eiste eerder nog 3,5 jaar cel. De rechter vindt twee jaar gevangenisstraf meer op zijn plaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen