Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwaar verwaarloosde Spikey weer 'vrolijk en gezond'

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 13:28

De zwaar verwaarloosde en broodmagere hond, die begin vorige maand in Margraten werd afgepakt, is opgelapt. Volgens de politie is hij weer 'vrolijk en gezond'.

Spikey is sinds kort ondergebracht bij een liefdevol pleeggezin, zo laat de politie via Facebook weten.

Broodmager
De vijf jaar oude stafford werd op 4 juli in Margraten in beslag genomen. De viervoeter was dermate verwaarloosd dat hij amper op zijn poten kon staan. Verder was hij ook broodmager.

Lees ook: Zwaar verwaarloosde hond afgepakt in Margraten

Volgens de politie is de viervoeter inmiddels aangesterkt. De hond maakt weer een 'vrolijke en gezonde' indruk.

Asiel
Er worden regelmatig staffords in beslag genomen. En dat is een groot probleem, want dierenasiels hebben al jaren te maken met buitenproportioneel veel staffords en andere pitbull-achtigen die moeten worden opgevangen. De honden zijn populair vanwege hun stoere imago, maar komen daardoor ook regelmatig terecht bij mensen die niet weten hoe ze met zulke honden moeten omgaan.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen