Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwaar verwaarloosde hond afgepakt in Margraten

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 17:12

Een zwaar verwaarloosde hond is door de politie in beslag genomen in Margraten.

De politie kwam de hond op het spoor na een tip van een buurtbewoner.

Vel over been
De vijf jaar oude stafford Spikey was vel over been, en kon volgens de politie Heuvelland amper nog op zijn poten staan. Ook de verzorging van het dier was ondermaats.

Geen voer
Omdat de baas niet eens voer had voor het scharminkel, is de hond meteen overgedragen aan de dierenambulance. Die zorgt dat de hond de nodige verzorging krijgt, en uiteindelijk kan uitkijken naar een nieuw baasje.

Stafford
Dat laatste is overigens een groot probleem, want dierenasiels hebben al jaren te maken met buitenproportioneel veel Staffords en andere pitbull-achtigen die moeten worden opgevangen. De honden zijn populair vanwege hun stoere imago, maar komen daardoor ook regelmatig terecht bij mensen die niet weten hoe ze met zulke honden moeten omgaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen