Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwaar mishandelde peuter had sporen van drugs in bloed

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 11:21

De peuter van 3 die zeer ernstig werd mishandeld in Landgraaf, had sporen van cannabis in zijn bloed en zijn urine.

Dat werd vrijdagochtend duidelijk bij de rechtbank in Maastricht, waar het proces dient tegen de 27-jarige Edwin W. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op het zoontje van zijn toenmalige vriendin, in februari vorig jaar.

Schokkend
De details die tijdens de rechtzaak naar buiten komen, zijn schokkend. Het jongetje werd zo zwaar mishandeld dat het een schedelbasisfractuur opliep. Een vier uur durende operatie was nodig om zijn leven te redden.

Edwin W. zou de peuter hebben geschopt en geslagen, onder meer met een hard voorwerp. Ook heeft hij met het ventje gegooid, zo staat in de aanklacht.

Sprookjesbos
De verdachte ontkent alle aantijgingen. "Het lijkt wel een sprookjesbos", reageerde hij op verhalen dat er een wietplantage in het huis in Landgraaf was, en dat hij in wiet zou handelen.

Gevallen
​De verdachte Edwin zegt ook niet te weten hoe het kind aan zijn zware verwondingen is gekomen. Volgens wisselende verklaringen van zijn toenmalige vriendin kan het letsel ook veroorzaakt zijn doordat de peuter uit bed was gevallen, of van de verwarming was gevallen.

Puinhoop
Volgens een aantal verklaringen ging het slecht met de kinderen van de vrouw, sinds Edwin daar in huis was. Het was een puinhoop in de woning, er werd stevig geblowd en de kinderen zouden vaker blauwe plekken hebben. Ook hier zei Edwin W. niets van te weten.

Politie
De politie heeft zeer uitgebreid onderzoek gedaan in deze zaak. Er zijn veel verklaringen over de gezinssituatie, er is een reconstructie geweest, en er is een undercoveragent ingezet. Die papte aan met de moeder van de peuter, om informatie van haar los te krijgen. Tegen die informant zei de moeder dat ze Edwin W. niet vertrouwde, dat ze bedreigd was en dat ze vermoedde dat hij het jongetje mishandeld had.

'Papa auw'
De peuter zelf kan vanwege zijn geringe woordenschat en beperkt ontwikkeld geheugen niet verhoord worden. Hij is net te jong, zeggen deskundigen. Wel zou de peuter 'papa auw' gezegd hebben, tegen zijn moeder, op het moment dat die hem zwaargewond vond op zijn slaapkamertje.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burenruzie leidt tot schedelbreuk en gehoorverlies
'Loverboy' Armin hangt celstraf én tbs boven het hoofd
Dertig maanden cel én tbs voor voormalig loverboy
rechtbank maastricht
Drie jaar geëist tegen 'kopschopper' uit Valkenburg
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen