Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwaar mishandelde peuter had sporen van drugs in bloed

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 11:21

De peuter van 3 die zeer ernstig werd mishandeld in Landgraaf, had sporen van cannabis in zijn bloed en zijn urine.

Dat werd vrijdagochtend duidelijk bij de rechtbank in Maastricht, waar het proces dient tegen de 27-jarige Edwin W. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op het zoontje van zijn toenmalige vriendin, in februari vorig jaar.

Schokkend
De details die tijdens de rechtzaak naar buiten komen, zijn schokkend. Het jongetje werd zo zwaar mishandeld dat het een schedelbasisfractuur opliep. Een vier uur durende operatie was nodig om zijn leven te redden.

Edwin W. zou de peuter hebben geschopt en geslagen, onder meer met een hard voorwerp. Ook heeft hij met het ventje gegooid, zo staat in de aanklacht.

Sprookjesbos
De verdachte ontkent alle aantijgingen. "Het lijkt wel een sprookjesbos", reageerde hij op verhalen dat er een wietplantage in het huis in Landgraaf was, en dat hij in wiet zou handelen.

Gevallen
​De verdachte Edwin zegt ook niet te weten hoe het kind aan zijn zware verwondingen is gekomen. Volgens wisselende verklaringen van zijn toenmalige vriendin kan het letsel ook veroorzaakt zijn doordat de peuter uit bed was gevallen, of van de verwarming was gevallen.

Puinhoop
Volgens een aantal verklaringen ging het slecht met de kinderen van de vrouw, sinds Edwin daar in huis was. Het was een puinhoop in de woning, er werd stevig geblowd en de kinderen zouden vaker blauwe plekken hebben. Ook hier zei Edwin W. niets van te weten.

Politie
De politie heeft zeer uitgebreid onderzoek gedaan in deze zaak. Er zijn veel verklaringen over de gezinssituatie, er is een reconstructie geweest, en er is een undercoveragent ingezet. Die papte aan met de moeder van de peuter, om informatie van haar los te krijgen. Tegen die informant zei de moeder dat ze Edwin W. niet vertrouwde, dat ze bedreigd was en dat ze vermoedde dat hij het jongetje mishandeld had.

'Papa auw'
De peuter zelf kan vanwege zijn geringe woordenschat en beperkt ontwikkeld geheugen niet verhoord worden. Hij is net te jong, zeggen deskundigen. Wel zou de peuter 'papa auw' gezegd hebben, tegen zijn moeder, op het moment dat die hem zwaargewond vond op zijn slaapkamertje.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burenruzie leidt tot schedelbreuk en gehoorverlies
Dertig maanden cel én tbs voor voormalig loverboy
'Loverboy' Armin hangt celstraf én tbs boven het hoofd
rechtbank maastricht
Drie jaar geëist tegen 'kopschopper' uit Valkenburg
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen