Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwaan krijgt geen warm welkom bij terugkeer naar familie

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 14:37

Een verdwaalde jonge zwaan was zaterdagmiddag niet welkom meer bij zijn familie.

De dierenambulance Midden-Limburg bracht de zwaan terug naar zijn ouders, maar die hebben hun jong weer uit de vijver gejaagd.

Koud welkom
De dierenhulpdienst had meerdere meldingen binnengekregen dat de vogel vast zou zitten in een speeltuin in een woonwijk. Toen medewerkers een kijkje gingen nemen, bleek dat de zwaan slechts verdwaald was. Zij brachten de zwaan terug naar de vijver waar zijn ouders zaten, maar daar kreeg het dier geen warm welkom.

Nieuw thuis
De ouders jaagden hun jong de vijver weer uit waarna hij terug de woonwijk in liep. De medewerkers van de dierenambulance wisten de zwaan weer te vangen en hebben hem een nieuw thuis gegeven in de Maasplassen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen