Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwaan hindert treinverkeer in Venlo

Geplaatst opmaandag 31 mei 2021 - 9:37

Het treinverkeer tussen Blerick en Venlo heeft maandagmorgen last gehad van een zwaan.

De vogel was even na 8:00 uur op het spoor terechtgekomen, tussen de Maasbrug en het station van Blerick. Treinen reden stapvoets om te voorkomen dat de zwaan overreden zou worden.

Agressief
Vanwege de hekken kwam het dier niet gemakkelijk zelf weg van de gevaarlijke plek. Toch zat de zwaan blijkbaar ook niet te wachten op hulp, want een medewerker van ProRail die het beest weg wilde jagen, werd getrakteerd op geblaas en ander agressief gedrag van de zwaan.

Uiteindelijk lukte het na een kleine twee uur om de zwaan naar een veilige plek te dirigeren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen