Sigaret massaal in de ban bij Limburgse ziekenhuizen

Bijna alle ziekenhuizen in Limburg worden binnenkort volledig rookvrij of overwegen om het rookverbod uit te breiden.

Urban explorers op ontdekkingstocht in leegstaand ziekenhuis

Twee urban explorers zijn op ontdekkingstocht geweest in het leegstaande ziekenhuis van Brunssum. En dat heeft bijzondere en spannende beelden opgeleverd.

Eerste Limburgse vondelingenkamer opent haar deuren

Moeders die afstand willen doen van hun pasgeboren kind, kunnen vanaf donderdag bij het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen terecht.

Kinderen krijgen meer privacy in ziekenhuis Heerlen

Het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen heeft woensdag een nieuwe kinderafdeling geopend.

Zuyderland dankzij forse bezuiniging weer in zwarte cijfers

Zuyderland heeft 2017 afgesloten met een positief financieel resultaat van 2,5 miljoen euro. Het ziekenhuisonderdeel van het concern noteerde nog wel een klein verlies van 0,7 miljoen euro.

Personeelstekort Zuyderland, groot probleem bij spoedpost

De werkroosters van de spoedeisende hulp (SEH) van het Zuyderland-ziekenhuis in Sittard-Geleen kunnen door een nijpend personeelstekort maar met moeite rondgemaakt worden.

Patiënt Zuyderland-ziekenhuis Geleen even vermist

Een patiënt van het Zuyderland-ziekenhuis in Geleen was vrijdagmiddag even vermist.

VGZ
VGZ vergoedt extra reiskosten voor geweigerde patiënten

Zorgverzekeraar VGZ gaat de extra reiskosten vergoeden aan patiënten die door langere wachttijden bij het Zuyderland ziekenhuis naar een andere ziekenhuis moeten voor een behandeling.

Zuyderland opent poliklinieken ook op zaterdag

De poliklinieken van het Zuyderlandziekenhuis in zowel Sittard-Geleen als Heerlen gaan tijdelijk ook op zaterdag open.

Man die ruzie kreeg met beveiligers betrokken bij incident

De 37-jarige Heerlenaar die overleed in het Zuyderland-ziekenhuis in Sittard-Geleen was betrokken bij een verkeersincident.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app