Zuyderland Heerlen bouw vertraagd ziekenhuis (23 okt 2019)

Opnamestop bij Zuyderland vanwege ict-storing

De Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen kampen met een ict-storing. Door de storing kunnen er geen nieuwe patiënten worden opgenomen in de ziekenhuizen.

Zuyderland Geleen ziekenhuis
'Solidariteit met huisartsen in Westelijke Mijnstreek'

GroenLinks in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur zich solidair moet verklaren met de huisartsen in de Westelijke Mijnstreek.

Chirurg, dokter, operatie
Coronavirus treft operatiepersoneel Zuyderland-ziekenhuis

Het operatiepersoneel van het Zuyderland-ziekenhuis in Geleen en Heerlen is getroffen door het coronavirus. Ongeveer 20 medewerkers, onder wie drie chirurgen, zijn vorige week besmet geraakt.

corona ziekenhuis longen röntgenfoto mondkapje, arts (stock)
Voor het eerst in weken ziekenhuisopnames coronapatiënten

In het Zuyderland Ziekenhuis zijn de afgelopen dagen drie coronapatiënten opgenomen. Eén patiënt ligt op de IC.

Zuyderland-ziekenhuis Heerlen en Sittard ziekenhuis
Baanbrekend corona-onderzoek Zuyderland

Onderzoekers van het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen en Heerlen hebben een behandeling gevonden om sterfte te verminderen bij covid-19-patiënten.

stock ziekenhuis coronavirus
Coronacrisis drukt ook financieel zwaar op Zuyderland

De uitbraak van het coronavirus drukt niet alleen fysiek maar ook financieel zwaar op ziekenhuizen. Het Zuyderland Ziekenhuis loopt alleen al zo'n 50 tot 60 miljoen euro aan inkomsten mis.

Toegangcontroles ziekenhuis Zuyderland corona (11 mei 2020)
Ziekenhuizen hervatten geleidelijk reguliere zorg

De ziekenhuizen in Limburg hervatten deze week geleidelijk de reguliere zorg. Bij het Zuyderland Medisch Centrum worden er 80 mensen extra ingezet om de patiënten te begeleiden.

Zuyderland-ziekenhuis Heerlen en Sittard ziekenhuis
Zuyderland start weer met reguliere operaties

De Zuyderland-ziekenhuizen starten weer met reguliere operaties, zoals ingrepen voor darm- of borstkanker. Door de IC-capaciteit af te schalen, kon het ziekenhuis vrijdag twee extra operatiekamers openen.

Tuberculose dokter ziekenhuis ziekte
Ziekenhuizen nemen heel veel extra personeel aan

Het is een hectische en drukke tijd in de vijf Limburgse ziekenhuizen. De afgelopen maand werden dan ook veel nieuwe mensen aangenomen vanwege de coronacrisis. Onder hen ic-verpleegkundigen maar ook extra schoonmakers.

Hospital Control Room landelijk coördinatiecentrum Zuyderland (27 mrt 2020)
Speciale control room in Zuyderland voor coronacrisis

Artsen en bestuurders van de Zuyderland ziekenhuizen krijgen sinds kort hulp van de zogenoemde control room bij het nemen van beslissingen over coronapatiënten.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten