Auto belandt op trappen bij ziekenhuis Heerlen (17 sep 2021)

Auto belandt na ontwijkactie op trappen bij ziekenhuis

Een auto belandde vrijdagmiddag op de trappen van het parkeerterrein bij het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen, nadat de automobilist een tegenligger moest ontwijken.

David Jongen
Noodkreet Zuyderland: 'Er zijn te veel ongevaccineerden'

Bestuursvoorzitter David Jongen van Zuyderland ziekenhuis maakt zich grote zorgen over de komende tijd. "We stevenen af op een giftige mix van gebeurtenissen die de ziekenhuiszorg in Nederland deels plat gaat leggen."

David Jongen Zuyderland Heerlen
Zuyderland wil meer drang vanuit kabinet om te vaccineren

David Jongen, bestuursvoorzitter van het Zuyderland Ziekenhuis, is bang voor een nieuwe besmettingsgolf in het najaar en wil dat het kabinet niet versoepelt en meer drang zet achter vaccineren.

Zuyderland-ziekenhuis Geleen
Zuyderland schaalt coronabedden af: nog niet alle ok's open

Doordat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen daalt, is het Zuyderland ziekenhuis begonnen met het afschalen van de coronabedden. "We hebben nu 40 bedden voor coronapatiënten. Twee weken geleden waren dit nog 73 bedden."

Foto: Zuyderland
Een stukje fietsen voor de strijd tegen longkanker

Een fietstocht om longkanker en de strijd daartegen nóg meer onder de aandacht te brengen, deed vrijdag Limburg aan.

stock intensive care ziekenhuis
Opnamestop: dit betekent het voor patiënten

De Zuyderlandziekenhuizen in Sittard-Geleen en Heerlen en VieCuri in Venlo en Venray kondigden deze week tijdelijke opnamestops af. Wat houdt zo'n stop in en wat zijn de gevolgen voor patiënten die acute zorg nodig hebben?

Zuyderland Heerlen
Zuyderland hoopt opnamestop voor weekend op te heffen

Het Zuyderland ziekenhuis hoopt de opnamestop voor coronapatiënten in de loop van vrijdag op te kunnen heffen.

Zuyderland-ziekenhuis Geleen
Zuyderland: Opnamestop coronapatiënten voor onbepaalde tijd

Het Zuyderlandziekenhuis, met vestigingen in Heerlen en Sittard-Geleen, heeft geen ruimte meer voor nieuwe coronapatiënten. Het ziekenhuis heeft een opnamestop voor onbepaalde tijd ingevoerd.

Intensive care, ic, coronavirus, ziekenhuis
Kuipers reageert op brandbrief SJG Weert: 'Voel met ze mee'

Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg heeft zondag gereageerd op de noodkreet van het Sint Jans Gasthuis in Weert. "Ik voel met ze mee", zegt hij in Nieuwsuur.

man en vrouw op intensive care, ziekenhuis, coronavirus, behandeling (stock)
IC Zuyderland Heerlen vol: eerste ic-patiënt overgeplaatst

Een traumahelikopter heeft zaterdag al één ic-patiënt vanuit het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen overgebracht naar een ander ziekenhuis in Nederland.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten