Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland zet in noodsituaties ook besmette medewerkers in

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 13:15

De ziekenhuizen van Zuyderland in Heerlen en Sittard-Geleen gaan in noodsituaties ook met corona besmette medewerkers inzetten. Daarover heeft Zuyderland overeenstemming bereikt met de ondernemingsraad, zei een woordvoerder van het ziekenhuis dinsdag.

De besmette medewerkers mogen alleen op de intensive care, spoedeisende eerste hulp (SEH) en de corona-afdelingen aan de slag. "Hun inzet gebeurt alleen bij ernstige nood", zei de woordvoerder van het ziekenhuis. "Dus alleen als de situatie kritiek is. In de praktijk is deze inzet nog niet nodig geweest."

Strenge voorwaarden
Het gaat om het inzetten van medewerkers met milde klachten. Zij mogen alleen als de nood het hoogst is worden ingezet op de intensieve care, SEH en de corona-afdelingen, kwamen Raad van Bestuur en ondernemingsraad overeen. "En alleen onder hele strenge voorwaarden", benadrukte de woordvoerder van Zuyderland.

Werkdruk
De inzet gebeurt uitsluitend op vrijwillige basis. Zuid-Limburg kent de hoogste besmettingsgraad van heel Europa. Het grote aantal besmettingen zorgt voor een enorme toestroom van patiënten in Zuyderland, waar het ziekteverzuim door corona en werkdruk hoog is en er als gevolg daarvan schaarste aan personeel is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen